bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 14 de juny de 2022

L’ermitana Montserrat Domingo ofereix un taller espiritual a Palera

Sota el títol “Déu està en tot”, unes 90 persones van participar, el dissabte 4 de juny, en un taller espiritual a la basílica del Sant Sepulcre de Palera, que va ser dirigit per la Gna. Montserrat Domingo, ermitana de Sant Joan del Codolar, al Montsant. Aquest va ser el segon taller d’enguany dins del cicle “Pelegrinatge Endins” que organitza la Fundació del Sant Sepulcre des del 2019. Va tenir lloc després de la gran acollida de la primera trobada, al març, en què es va comptar amb el P. Xavier Melloni, jesuïta de la Cova de Manresa.

Durant la sessió es van alternar moments de paraula i estones de silenci, i la Gna. Montserrat va transmetre als assistents la seva experiència amb Déu, la seva vida d’ermitana i la seva relació amb els altres. “Cadascú ha de recórrer el seu propi camí”, va manifestar, alhora que va assenyalar que “la dimensió espiritual és constitutiva de les persones i ens acompanya sempre: és present en el silenci, la meditació, la pregària, les relacions, el treball…”. “És en la quotidianitat del mateix temps i espai on Déu es fa present”, va remarcar. ç

També va fer una crida a “estimar sense reserves” i a "no viure d'aparences", i va definir l’experiència espiritual com a “actitud de donació gratuïta als altres i de pau al cor”. En relació amb el seu model de vida, va explicar que la viu “no com un aïllament sinó com un servei” i que per a ella “tot és temps de Déu”. I va finalitzar amb unes ben conegudes paraules del bisbe Pere Casaldàliga:

“Al final del camí em diran:
- Has viscut? Has estimat?
I jo, sense dir res,
obriré el cor ple de noms."

El tercer i darrer taller de l'any tindrà lloc el dissabte 22 d'octubre.

Cerca
Historial
imatge fons bottom