bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 15 de juny de 2022

La diòcesi de Girona, present a l’assemblea sinodal a Madrid

El passat 11 de juny va tenir lloc a l’auditori de la Fundación Pablo VI de Madrid l’Assemblea Final Sinodal.  L’assemblea s’inicià amb les salutacions del cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid; el Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE); així com el nunci del Vaticà Mons. Bernardito Auza. Des de Roma va arribar un video-misatge del Cardenal Mario Grech, secretari General del Sínode dels Bisbes, entre altres membres de l’Equip Sinodal de la CEE. A continuació, i després d’una pregària, es procedí a mostrar, a través de vídeos i testimonis, com ha estat el procés sinodal a les diferents diòcesis.
A continuació es va presentar la Síntesi dels treballs sinodals i va donar pas a un temps per al discerniment personal i comunitari en què es convidava a reflexionar, a la llum de la presentació de la síntesi sobre dos aspectes: què cal subratllar o ratificar i quines llacunes o carències s’han trobat sobre aspectes com la conversió personal, la formació litúrgia, la dona en l’Església, el clericalisme... Es van trobar a faltar a la Síntesi temes com la pastoral vocacional, els nens, la discapacitat, el diaca permanent o la comunicació.

De moment, en el  Sínode a nivell estatal, hi han participat 215.000 persones, 14.000 grups sinodals, 13.500 parròquies, 215 monestirs de clausura, 20 càritas diocesanes, 37 moviments i associacions laicals, 21 instituts seculars i congregacions religioses.
En el decurs de la missa, els participants van rebre una bossa amb llavors per simbolitzar que aquest procés de sinodalitat que s’ha engegat pugui donar molt de fruit a la nostra Església.
L’acte reuní unes 600 persones amb la representació de totes les diòcesis d’Espanya.

A la fotografia, tres dels representants gironins.

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom