bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 02 de setembre de 2022

El Papa prega per l'abolició de la pena de mort arreu del món

"Preguem perquè la pena de mort, que atempta contra la inviolabilitat i dignitat de la persona, sigui abolida a les lleis de tots els països del món". Aquesta és la intenció del papa Francesc per a aquest mes de setembre, que difon la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a través de la iniciativa multimèdia «El Vídeo del Papa».

"Cada dia creix més a tot el món el NO a la pena de mort", explica el Papa. "Per a l'Església, això és un signe d'esperança", afegeix. Seguidament assenyala que "des d'un punt de vista jurídic, no és necessària. La societat pot reprimir eficaçment el crim sense treure definitivament a qui el va cometre la possibilitat de redimir-se". "Sempre, a tota condemna, hi ha d'haver una finestra d'esperança", assevera.

També indica que "la pena capital no ofereix justícia a les víctimes, sinó que en fomenta la venjança" i que "evita tota possibilitat de desfer un possible error judicial". "Per altra banda -afegeix el Papa-, moralment la pena de mort és inadequada, destrueix el do més important que hem rebut: la vida. No oblidem que, fins a l'últim moment, una persona es pot convertir i pot canviar". I sentencia: "A la llum de l'Evangeli, la pena de mort és inadmissible. El manament «no mataràs» es refereix tant a l'innocent com al culpable. Per això, demano a totes les persones de bona voluntat que es mobilitzin per aconseguir l'abolició de la pena de mort a tot el món".

Podeu veure el video, de dos minuts, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/LyM8ULKje0Y

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR