bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 21 d'octubre de 2022

«Sereu els meus testimonis», lema del Domund d'enguany

Aquest diumenge, 23 d’octubre, se celebra el Domund, el dia internacional en el qual l’Església està convocada a pregar especialment per la causa missionera, alhora que organitza una col·lecta per cooperar-hi. És organitzat per les Obres Missionals Pontifícies (OMP) i es tracta del mitjà que té l’Església per al sosteniment dels Territoris de Missió. El lema de la jornada d’aquest 2022 és «Sereu els meus testimonis».

Amb el que es recapta durant el Domund se sosté la presència de l’Església en els 1.117 territoris de Missió –repartits per 139 països–, que constitueixen un terç de les diòcesis del món. Els seu territoris ocupen el 37,67 % de la superfície de la Terra i hi viu el 40 % de la població mundial. Per continents, estan distribuïts de la següent manera: a Àfrica n’hi ha 518, seguida d’Àsia amb 481. A Amèrica n’hi ha 72, la major part vicariats apostòlics en la regió de la conca de l’Amazones. I a Oceania, n’hi ha un total de 46.

Gairebé la meitat de les escoles de l’Església catòlica i el 30 % de les seves institucions socials –hospitals, orfenats, residències...– estan a missions (99.255 i 32.506 respectivament). En aquest sentit, en els últims 30 anys, l’Església ha obert a les missions 21.092 institucions socials i 72.295 institucions educatives. Per fer-se una idea de la magnitud, és com si haguessin obert dues institucions socials i sis institucions educatives al dia.

Més informació: www.omp.es

Cerca
Historial
imatge fons bottom