bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 10 de març de 2023

Catalonia Sacra presenta l'agenda per al 2023 amb més d'una quarantena d'activitats

A principis de març es va presentar, al claustre del Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona, l’agenda cultural de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra de 2023. Des d’ara fins al novembre s’oferiran més d’una quarantena d’activitats a 15 comarques de Catalunya i una del País Valencià. Aquest festival itinerant, plenament consolidat, dona a conèixer la diversitat, la riquesa i els valors del patrimoni cultural de l’Església. Es proposen visites, itineraris guiats, conferències, activitats familiars... La gran majoria de les propostes que fa l’agenda de Catalonia Sacra són exclusives o amb valor afegit, en proposar conèixer obres de gran importància cultural que no solen tenir una oferta de guiatge estable. Els ponents són investigadors de referència en el seu àmbit, com ara Jordi Faulí, Francesca Español, Maria Garganté, Montserrat Pagès, David Puig, Alberto Velasco o Joan Yeguas, entre molts d’altres.

A l'agenda 2023 se li afegiran una vintena d'activitats que, en col·laboració amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, s'organitzen el 13, 14 i 15 d'octubre per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). Aquestes activitats que es detallaran després de l'estiu les impulsa la Xarxa d'Esglésies de Catalonia Sacra, equipaments d'alt valor patrimonial que disposen de serveis de gestió turística i cultural i que treballen coordinadament.

PROPOSTES A LA DIÒCESI DE GIRONA

13/5/2023
Conferència | La imatge romànica de la Mare de Déu del Vilar – Blanes

A càrrec de Francesca Español

17/6/2023
Visita guiada | El monestir de Sant Daniel de Girona

A càrrec de Núria Tura

13-14-15/10/2023
Jornades Europees del Patrimoni (JEP)

Més d’una vintena d’activitats arreu del territori

29/10/2023
Patrimoni Immaterial | La missa de Sant Narcís de Girona

18/11/2023
Itinerari guiat | L’arxiu Diocesà i la Biblioteca del Seminari de Girona

A càrrec de Mn. Joan Naspleda

 

QUÈ ÉS CATALONIA SACRA?

Catalonia Sacra és una iniciativa nascuda l'any 2012 que vol dinamitzar el patrimoni cultural de l'Església i ajudar a la seva gestió. La seva feina es tradueix en accions de divulgació cultural, com aquesta agenda que es presenta ara i que arriba a la tretzena edició, en jornades de formació, o bé en l'organització de la Xarxa d'Esglésies de Catalonia Sacra, un treball coordinat d'esglésies amb alt valor patrimonial que treballen conjuntament per millorar l'atesa al visitant i la seva pròpia gestió.

Cerca
Historial
imatge fons bottom