bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 21 de març de 2023

El Papa prega per les víctimes d’abusos

“Preguem pels qui pateixen a causa del mal rebut per part dels membres de la comunitat eclesial: perquè trobin a la mateixa Església una resposta concreta al seu dolor i al seu patiment.” Aquesta és la intenció del papa Francesc per a aquest març, que difon la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a través de la iniciativa multimèdia «El Vídeo del Papa».

“Davant els abusos, especialment els comesos per membres de l'Església, no n'hi ha prou de demanar perdó. Demanar perdó és necessari, però no n'hi ha prou.”, afirma el pontífex, i afegeix que “demanar perdó és bo per a les víctimes, però són elles les que han d'estar “al centre” de tot"." També manifesta que "el seu dolor, els seus danys psicològics poden començar a curar si troben respostes; accions concretes per reparar els horrors que han patit i prevenir que no es repeteixin”. I assenyala: “L'Església no pot intentar amagar la tragèdia dels abusos, siguin del tipus que siguin. Tampoc quan els abusos es donen a les famílies, als clubs, a un altre tipus d'institucions."

Finalment, indica que “l'Església ha de ser un exemple per ajudar a resoldre'ls, treure'ls a la llum a la societat i a les famílies. És l'Església qui ha d'oferir espais segurs per escoltar les víctimes, acompanyar-les psicològicament i protegir-les.”

Podeu veure el video, de prop de 2 minuts, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/8CSTzIZnK0s

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA