bisbat de girona
imatge fons top

Prioritats Pastorals

A l’inici d’un nou curs ens proposem unes prioritats pastorals amb la finalitat d’impulsar, iniciar o millorar algunes accions i propostes per exercir la nostra missió com a Església que fa camí a Girona, tenint molt present la Paraula de Déu, el magisteri pastoral i la vida de les persones.

La missió permanent de l’Església –ja ho sabem– és anunciar l’Evangeli de Jesucrist, ensenyar i educar per viure la vida cristiana, celebrar la fe amb els sagraments i donar-ne testimoni, estimant i servint les persones en les responsabilitats que tenim, i per mitjà de les institucions que concreten la caritat i el servei, especialment als més necessitats.

Però vivim un temps en el qual cal afrontar els reptes que se’ns plantegen: crisi d’experiència de Déu, viure pràcticament en l’oblit de Déu i de l’Evangeli de la Salvació, el materialisme i l’indiferentisme, la ignorància o la no comprensió de la proposta cristina, el perill de perdre el sentit viu de la fe amb l’afebliment de la vida cristiana, manca de vinculació eclesial, necessitat de formació per comprendre el que creiem i per donar-ne raó... Els reptes són una oportunitat, no per plegar veles, sinó per renovar-nos i oferir la proposta de Jesús –amb convenciment, amb joia i coherència– com la millor per a la vida.

Anomenem pastoral la missió i acció de l’Església actualitzant avui la presència i l’acció de Jesucrist, el bon pastor, que va donar la seva vida per a la salvació de la humanitat. Per això en la nostra missió sempre partim de Jesucrist per arribar a la vida de les persones o partim de la vida de les persones per arribar a Jesucrist.

Assumint la pauta de l’Evangeli, les exhortacions del papa Francesc, les prioritats d’altres cursos, i després d’haver escoltat les propostes de les delegacions episcopals, dels nostres consells pastoral i presbiteral, i les del col·lectiu d’arxiprestes i del consell episcopal, us ofereixo les següents propostes pastorals.

Francesc Pardo i Artigas, Bisbe de Girona
6 d'octubre de 2019

imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR