bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 15 d'octubre de 2010

Torna l'Arqueta de Banyoles

Torna l'Arqueta de Banyoles
Torna l'Arqueta de Banyoles
El Bisbat de Girona té el goig de comunicar que l’Arqueta de Sant Martirià, que ha estat restaurada pels serveis tècnics del Ministeri de Cultura després de la laboriosa recuperació de la major part de les peces en el seu dia robades, tornarà al seu emplaçament secular al Monestir de Sant Esteve de Banyoles.
Per aquest motiu s’ha realitzat una exposició vinculada a l’esmentada restauració, la qual serà presentada oficialment aquest dissabte 16 d’octubre, a les 13 hores, al Monestir de Banyoles, amb l’assistència del Sr. Bisbe de Girona, de la Sra. Ministra de Cultura, del Sr. Alcalde de Banyoles i de la resta d’autoritats. En el mateix acte es farà el lliurament oficial de l’Arqueta al Bisbat de Girona
El proper dissabte 23 d’octubre, i en el curs de l’ofici solemne de Sant Martirià que tindrà lloc al mateix Monestir, es farà la presentació pública de l’Arqueta, amb parlaments de les diverses autoritats assistents. Un cop acabat l’ofici, quedarà oberta al públic l’exposició abans indicada, així com també les instal.lacions del Monestir on restarà ubicada definitivament l’arqueta de Sant Martirià.
Foto: El 22 d'octubre de 2009 es va anunciar la recuperació definitiva de les peces robades i la seva restauració. D'esquerra a dreta: el bisbe emèrit Mons. Carles Soler, l'alcalde de Banyoles Miquel Noguer, el bisbe de Girona Mons. Francesc Pardo i l'advocat Carles Mascort.
Cerca
Historial
imatge fons bottom