bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 29 de setembre de 2010

Festa patronal dels metges cristians

Festa patronal dels metges cristians
Festa patronal dels metges cristians
El municipi de Sant Julià de Ramis té com a patrons a sant Cosme i sant Damià, els "sants metges" com són coneguts popularment. El temple més antic d’aquesta parròquia, documentat des de 1019, els està dedicat, actualment una església construïda els any 40 del darrer segle i situada en el nucli urbà, acull els serveis parroquials, però el privilegiat emplaçament de l’altre l’han convertit en un indret molt visitat i que acull celebracions familiars i tradicionals.
Per iniciativa de l’Ajuntament i amb el suport decidit del Col·legi oficial de Metges, s’ha recuperat la festa patronal sota l’advocació d’aquests màrtirs del segle IV. El bisbe Francesc sempre els ha acompanyat en la celebració eucarística. La d’enguany, amb un centenar de professionals presents, acompanyats d’amics i familiars i de nombrosos feligresos de Sant Julià, va tenir la “complicitat” de la meteorologia en un dia radiant.
En la seva homilia el bisbe va fer un breu recorregut per la relació de l’evangeli amb la guarició dels malalts, des dels crònics fins els que puntualment demanaven salut “de cos i d’esperit”, fins a culminar en les resurreccions narrades pels evangelistes i que culminen amb el gran miracle de la pròpia de Jesús, veritable anunci de la que ens espera a tots els creients.
A la sortida de la celebració, el bisbe va felicitar als professional mèdics presents i a les seves famílies i va agrair el suport del Col·legi que ha permès recuperar la vessant cristiana de la jornada. També ho va saludar als representants municipals i als de les empreses i laboratoris que donen suport a la trobada (a la fotografia).
Cerca
Historial
imatge fons bottom