bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dijous 14 d'octubre de 2010

Presentació del Domund

Presentació del Domund
Presentació del Domund
El germà marista Agustí Cassú, nascut a Bordils, considera que el Domund –Dia de les Missions– té importància per un doble aspecte: pel que representa d’“ajut econòmic” als territoris de missió i pel “testimoni d’universalitat” que significa a tot arreu però especialment a països que “han sofert tant per la intolerància” com Cambodja. Cassú treballa d’ençà de dos anys com a missioner en aquell país asiàtic en què la immensa majoria de la població és budista, hi ha una presència reduïda de musulmans i els cristians representen el 0,5 % de la població. Forma part d’un grup de deu germans maristes, originaris de vuit països diferents, que estan treballant allà. Cassú viu a Phnom Penh, la capital del país. Actualment té entre mans el projecte d’obrir un centre de suport acadèmic per a infants, que serà molt útil perquè hi ho molts nens i nenes de famílies pobres que no poden anar a l’escola per falta de recursos econòmics. Agustí Cassú diu que a Cambodja hi ha moltes ONG: mil de locals i sis-centes d’estrangeres. El gran nombre d’ONG estrangeres s’explica “potser per un sentiment de culpa per haver donat suport a Pol Pot”. Es preveu que l’ONG Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), vinculada a l’Institut Marista, que fins ara ha donat suport a projectes de desenvolupament a Àfrica i a Amèrica, estengui properament el seu radi d’acció a l’Àsia.
Agustí Cassú (a la fotografia a la dreta) ha presentat aquest dijous, dia 14 d’octubre a Girona el Domund d’aquest any, que se celebra el diumenge dia 17 i que té per lema “Voldríem veure Jesús” (Jn 12,21). A l’acte de presentació també hi ha intervingut Mn. Ricard Sarrà, delegat episcopal de Missions, que ha destacat la importància “que les parròquies tinguin esperit missioner” i ha dit que el Domund és “una diada per sensibilitzar la gent envers aquells que encara no han rebut l’Evangeli i fer que hi hagi els mitjans necessaris per anunciar-lo”. Sarrà ha informat que l’any 2009 la diòcesi de Girona va aportar a les Missions 400.000 euros, dels quals 310.000 procedien de la col.lecta del Domund i la resta de les col.lectes a favor del clergat indígena i de la infància missionera.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR