bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 16 de novembre de 2010

Missatge del Bisbe amb motiu del cent anys de

Missatge del Bisbe amb motiu del cent anys de
Missatge del Bisbe amb motiu del cent anys de
El nostre bisbe Francesc ha escrit unes lletres amb motiu dels cent anys del centre "La Sopa" de Girona

Missatge del bisbe de Girona amb motiu dels cent anys del centre d'acolliment "La Sopa".
En nom propi i de tota l’Església de Girona vull fer arribar a l’actual Consorci "la Sopa"-Centre d’acolliment i Serveis Socials, el nostre reconeixement per la bona feina que aquesta Institució venerable ha dut a terme al llarg d’un segle.
L’any 1910 es crea aquest Centre, essent-hi l’Església de Girona present, junt amb l’Ajuntament de la ciutat i altres institucions de Girona.
Ha estat un referent de l’acció benèfico-social de la ciutat de Girona.
En aquesta Casa s’hi han acollit tota classe de persones sense sostre i necessitades d’arreu, no només d’aquesta ciutat. En ella hi han trobat sopluig, aliment, atenció i acolliment.
Com església ens alegrem d’haver-hi estat des del mateix moment d’arrencada. Com Església sempre ens sentim urgits a ser presents en l’atenció als pobres. És un signe de la nostra identitat.
L’Evangeli ens marca un camí d’excel.lència en aquesta tasca i això ens obliga a revisar-la i reconduir-la cada dia a la llum d’una promoció més veritable de les persones i d’una prevenció més encertada de la pobresa.
S’ha caminat molt des del començament i creiem que treballar colze a colze amb les institucions civils de Girona fou un encert ara fa cent anys i ho és ara.
Per això, mirant enrere, podem sentir una legítima satisfacció, matisada pel reconeixement dels errors als quals hàgim pogut incórrer.
Satisfacció i agraïment a tots els qui han fet possible aquest projecte, d’una manera especial a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül que han estat element importantíssim en l’acolliment que aquesta casa ha ofert durant anys.
Mirant el present i el futur, hem de reconèixer l’interès de les institucions públiques i privades perquè aquesta obra no quedés endarrerida en el camí de la promoció de les persones acollides. Mostra de tot això són les noves instal.lacions, fa poc inaugurades.
En ésser-me impossible avui estar personalment amb tots vosaltres, hi és present el meu agraïment i el compromís ferm de continuar treballant, com Església de Girona, pel futur d’aquesta estimada Institució.
Girona, 15 de novembre de 2010
+ Francesc,
Bisbe de Girona


Cerca
Historial
imatge fons bottom