bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 20 de desembre de 2010

L'escolania de Montserrat a la Catedral

L'escolania de Montserrat a la Catedral
L'escolania de Montserrat a la Catedral
Aquest divendres 17 de desembre al vespre l’Escolania de Montserrat, dirigida per Bernat Vivancos, va oferir un concert a la nostra Catedral. L’acte era organitzat per la Cambra de Comerç de Girona que en el decurs d’aquest any ha celebrat el centenari de la seva fundació. Prèviament el nostre bisbe Francesc va presidir la celebració de l’Eucaristia d’acció de gràcies i en memòria de tots els membres de la corporació centenària. En la seva homilia el bisbe va assenyalar el valor del treball, de l’esforç i de la iniciativa empresarial, que habitualment sorgeix en els àmbits familiars i també va destacar la sensibilitat de la corporació en fer memòria dels seus companys de corporació .

El concert es va iniciar de forma espectacular amb l’entrada del trenta-cinc cantaires en la foscúria de la seu tot cantat el “Welcome!”, obra del seu director i en arribar a l’espai del recital cada escolà encenia el seu ciri .Prèviament el President de la Cambra, l’olotí Domènec Espadalé, va adreçar unes breus paraules de benvinguda al públic que omplia completament la nou en l’espai comprés entre l’orgue i el presbiteri.

La peça central de la primera part del concert va ser “Ceremony of carols”, del compositor britànic Banjamin Britten, possiblement el més sòlid del Regne Unit en el darrer segle que en la seva extensa obra s’inclouen composicions amb participació de veus blanques. Una llarga ovació va saluda aquesta obra que inclou la participació de solistes, alguns dels quals ho feien des de les trones. En el seu conjunt el concert va evidenciar, una vegada més, les extraordinàries condicions acústiques i de sonoritat de la seu on no calen sistemes d’amplificació per seguir amb perfecta normalitat les interpretacions musicals fetes des del nivell del presbiteri.

La segona part la va dedicar l’Escolania al compositor tan vinculat a Girona com és el recordar mestre Francesc Civil, antic escolà de Montserrat als inicis del segle passat, en base a un seguit de nadales que havia harmonitzar de tal forma que es poden interpretar sense interrupcions. La cloenda del concert amb uns bisos previstos un dels quals interpretats amb els cantaires a l’entorn del públic i el Virolai compartit amb el públic.

En finalitzar el mestre Vivancos i l’excel•lent pianista Vicenç Prunés es van adreçar al públic en agraïment a l’acollida rebuda per part dels gironins. Finalment Mons. Francesc Pardo, va felicitar i agrair l’esforç de tots els que havien fet possible el concert que qualificà d’esdeveniment, felicitació simpàtica, per el recent Bisbetó de l’Escolania a qui havia administrat el Baptisme i aplaudiment amb el públic de peu dret com a comiat.
Cerca
Historial
imatge fons bottom