bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 11 de gener de 2011

El Bisbe comenta les cinc prioritats pastorals per a l'any 2011

El Bisbe comenta les cinc prioritats pastorals per a l'any 2011
El Bisbe comenta les cinc prioritats pastorals per a l'any 2011
En unes declaracions efectuades aquest cap de setmana als programes “Església Viva” i "El Mirall", que realitza el Departament d’Audiovisuals del Bisbat i presenta Àngel Rodríguez, el bisbe Francesc ha comentat les cinc prioritats pastorals per aquest any, tot recordant que la majoria ja les va assenyalar a l'inici del curs. Es tracta, primerament, de l'Eucaristia dominical que defineix com "l'acte central i més entenedor de la comunitat cristiana". En segon lloc, una nova perspectiva de la catequesi, "vetllant sobretot per la catequesi després de la Primera Comunió" i també entre els adolescents i joves. Mons. Francesc Pardo proposa als adults que abans d'integrar-se en el moviment de Vida Creixent "es reuneixin habitualment per comunicar-se la vida i per fer una lectura d'aquesta vida des de l'Evangeli". En la pastoral de la salut –tercera prioritat– destaca l'atenció a les persones ingressades en residències de gent gran.
El bisbe anuncia una revisió de la pastoral exequial –quarta prioritat–, "en el moment tan especial, tan punyent com és l'experiència de la mort" i assenyala que amb el mossèn ja es treballa i reflexiona per tal d'oferir "acompanyament i acollida als familiars i la pregària també per als difunts".
En cinquè lloc, el bisbe de Girona considera prioritària la pastoral de preparació del matrimoni, que haurien d'oferir totes les parròquies de la diòcesi, d'acord amb les possibilitats de cada arxiprestat, i diu és important analitzar "com acollim aquestes parelles, com les ajudem a reflexionar, què els hi oferim i què els ajudem a descobrir”. En aquest sentit considera que les estadístiques dels matrimonis civils no sempre són correctament interpretades, ja que "hi ha matrimonis civils que no es poden contreure per l'Església, separats, divorciats, de confessions religioses diferents etc., i tots aquests formen part dels matrimonis civils. Caldria veure els que es poden casar civilment o per l'Església, si són més o menys, i aquesta estadística no la tenim".
En l’entrevista el bisbe Francesc també comenta l'evolució de la pràctica religiosa, que pot baixar en algunes comunitats i en alguns llocs, no pas a tot arreu, perquè hi ha llocs en què augmenta, i afegeix: "per això una de les prioritats pastorals que ens hem marcat és ajudar a viure i a redescobrir la importància de l'Eucaristia per a la vida cristiana".
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA