bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 17 de febrer de 2011

El 37’4% dels alumnes d’Infantil fins a Batxillerat de la diòcesi reben ensenyament de Religió catòlica

El 37’4% dels alumnes d’Infantil fins a Batxillerat de la diòcesi reben ensenyament de Religió catòlica
El 37’4% dels alumnes d’Infantil fins a Batxillerat de la diòcesi reben ensenyament de Religió catòlica
S’està pendent de disposar de material didàctic en català aplicat a les noves tecnologies



La proporció d’alumnes dels centres docents a la diòcesi de Girona que han demanat rebre ensenyament de Religió catòlica és de 37’49%, entre tots els nivells, des d’Infantil fins a Batxillerat. En aquestes xifres s’hi compten els alumnes de centres públics i els de centres integrats en la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (que no inclou tots els centres confessionals catòlics).

Cal observar que les xifres es corresponen a l’abast territorial de la diòcesi que no es corresponen amb la divisió territorial civil (comarques i províncies). La diòcesi de Girona inclou l’Alt Maresme (província de Barcelona) i no inclou les comarques gironines (en l’administració civil) del Ripollès i la Cerdanya.

Per nivells educatius, el 4’35% dels alumnes d’Infantil, el 36’44% de Primària, el 18’81% d’ESO, el 2’99% de Batxillerat reben ensenyament de Religió catòlica. En xifres absolutes, dels 89.162 alumnes dels centres públics, 18.133 reben ensenyament de Religió catòlica.

Aquestes dades les ha facilitat el Delegat episcopal d’Ensenyament i del Secretariat de l’Escola Cristiana, Pere Micaló, que s’ha reunit amb els representants dels mitjans de comunicació, coincidint amb el període de preinscripcions als centres docents, corresponent al curs 2011/2012 que finalitza el proper dia 25.

També ha assenyalat que les proporcions esmentades d’alumnat de Religió catòlica es mantenen respecte del curs anterior amb un lleu augment en els nivells d’ESO i Batxillerat i un petit descens a Primària. Pel que fa als materials didàctics ha informat que, de moment, no s’han editat en català aplicats a les noves tecnologies. En aquest sentit ha felicitat als mestres i els professors per l’esforç que porten a terme per suplir aquestes mancances..

S’ha repartit el material que la Delegació ha editat per informar les famílies sobre la classe de Religió. Pere Micaló també ha presentat l’Espai de reflexió per a docents cristians, endegat el curs anterior i en el qual participen actualment un centenar de docents. Es tracta de trobades en grups d’una dotzena de participants, obertes a tots els professionals de l’ensenyament.
Cerca
Historial
imatge fons bottom