bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 10 de març de 2011

A principis d’abril es dedicarà el nou altar de la Catedral

A principis d’abril es dedicarà el nou altar de la Catedral
A principis d’abril es dedicarà el nou altar de la Catedral
Si els treballs segueixen l’ordre previst, abans de setmana Santa s’inaugurarà la reforma d’ampliació del presbiteri de la Catedral. Aquest matí, el president del Capítol, Mn. Jaume Julià, ha ensenyat personalment als mitjans de comunicació les obres que s’estan portant a terme.
Per una banda s’instal.la un nou altar que procedeix de l’antiga catedral romànica i que fa uns anys va ser restaurat. És de marbre i es posarà sobre una estructura de ferro, a sobra de la qual hi haurà un sòl de fusta adaptat que permetrà poder-lo obrir sempre que sigui necessari. Aquest sistema s’ha fet per tal de protegir el sòl actual a on hi ha làpides de bisbes gironins. Al voltant del nou presbiteri s’instal·larà el nou cor i s’han tret de forma definitiva les trones.
En el presbiteri antic hi restarà només la cadira de Carlemany, el retaule – que està essent netejat aquests dies- i la cadira del president de la Celebració.
La dedicació d’aquest nou altar està prevista per a principis del mes d’abril i serà la quarta vegada que serà dedicat. Les altres van ser en el segle XI quan es va acabar la construcció de la catedral romànica, la segona en el segle XIV quan es va instal•lar el presbiteri gòtic i la tercera el 1939 quan va tornar el culte en el temple després de la Guerra Civil.
Altres dos elements que s’incorporaran seran l’ambó i el baldaquí. L’ambó (el faristol on s’hi llegeixen les lectures) és nou i està format de ferro. Si ha acoblat una part de marbre a partir d’una peça que havia format part del cancell de la catedral romànica.
El baldaquí (una estructura gòtica de plata daurada suspès per quatre columnes que cobrirà l’altar) va ser restaurat fa quinze anys i actualment també està rebent uns treballs de neteja.
L’actual presbiteri de la Catedral s’ha hagut de reformar perquè estava pensat per fer les celebracions d’esquena al poble, tai i com es portaven a terme abans de la reforma litúrgica del Vaticà II.
Les obres van començar fa quatre mesos i tenen un pressupost de 250.000 euros que són sufragats per la pròpia Catedral i la Generalitat de Catalunya.

Fotografia: Mn. Jaume Julià atenent els mitjans de comunicació davant les obres del nou presbiteri (Foto: Àngel Almazán)

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA