bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 08 de juliol de 2011

Ha estat condecorat Domènec Bosch i Brell

Ha estat condecorat Domènec Bosch i Brell
Ha estat condecorat Domènec Bosch i Brell
El bisbe de Girona Mons. Francesc Pardo ha imposat aquest divendres al migdia la creu proecclesia etpontifice màxima condecoració que el Vaticà pot concedir a un laic, al Sr. Domènec Bosch i Brell (Barcelona, 1929), que ha estat president del Patronat de la Santa Creu de la Selva als darrers deu anys. Ja el 1998 va ser nomenat president de la Comissió Diocesana de Migracions. El Patronat té encomanda la missió dpromoure habitatges socials. En el decurs dels anys de presidència del Sr. Bosch s’han construït 256 pisos de protecció oficial, en règim de lloguer, com ha destacat el bisbe Francesc en l’acte de lliurament de la condecoració, i ha considerat aquest decisió com un gest d’abast social i de veritable obra de misericòrdia, tot recordant el text evangèlic de Mateu: “No tenia sostre i me’n vareu oferir”. També ha dit Mons. Pardo que l’església de Girona se sent apel•lada a donar respostes, “per amor de Déu” a les necessitats socials del nostre temps, i per fer-ho cal la col•laboració i participació de persones de bona voluntat com el Sr. Bosch i Brell que ha fet possible aquesta acció del Patronat “de forma honesta, eficaç i fidel a l’església”. Seguida, s’ha procedit a la lectura del diploma de concessió, redactat en llatí, i després s’ha procedit a la imposició de la creu en el doble format de condecoració i de solapa.
El guardonat ha pronunciat unes breus paraules d’agraïment emocionat tot assenyalant que aquesta distinció ha de ser compartida per tots els membres del Patronat que també eren presents en l’acte, i la seva família, de la que ha rebut total suport.
En aquets moment el Patronat està edificant 20 habitatges de lloguer i protecció oficial i altres 115 tutelats per a persones més grans de 65 anys.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA