bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 21 de setembre de 2011

«Una catedral per a tothom»

«Una catedral per a tothom»
«Una catedral per a tothom»
Avui 21 de setembre a la Catedral de Girona s’ha celebrat la solemnitat de la seva dedicació en el seu 973 aniversari. A les 9 del matí, el bisbe Francesc, acompanyat del Capítol Catedral, ha presidit el res de Laudes i l’Eucaristia.
Durant la seva homilia ha presentat la catedral de Girona com “una catedral per a tothom”, ja què es tracta del primer temple de la diòcesi. Un temple on cal acollir parròquies i preveres procurant que es trobin a casa. Un temple que cal que els joves valorin com a lloc de pregària i celebració. Un temple en el que l’art i la bellesa conviden a pregar. Ha recordat que “la primera finalitat de la catedral és el culte, la celebració dels sagraments, la lloança. Per això, ha dit, “la catedral té vida i és bella”.
Ha donat gràcies a Déu per tot el que s’ha celebrat i viscut durant aquest any a la catedral. Ha subratllat especialment la sentida celebració de la consagració de l’altar i la reforma del presbiteri; les pregàries viscudes amb motiu dels dies d’acolliment dels joves de pas cap a la Jornada Mundial de la Joventut; l’adequació del presbiteri amb la recuperació de l’altar i el baldaquí; el vitrall de John Scully, i la propera restauració del tapís de la creació.
La catedral primitiva fou reconstruïda i consagrada l’any 1038, el 21 de setembre. La catedral és dedicada a Santa Maria.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA