bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 28 de setembre de 2011

Inauguració del curs 2011-2012 a l'ISCRG

Inauguració del curs 2011-2012 a l'ISCRG
Inauguració del curs 2011-2012 a l'ISCRG
El capvespre del dimarts, el bisbe Francesc va inaugurar el curs 2011/2012 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG). Els actes es van iniciar amb una Missa de l’Esperit Sant, que es va oficiar a l’església de Sant Martí Sacosta, del Seminari. Precisament en la seva homilia Mons. Pardo va recordar que també s’obria el curs en el Seminari Diocesà. Igualment va convidar a les persones que formen part de l’Institut a aprofundir en la lògica de la fe, i a distingir-la de la lògica de la saviesa també necessària en la formació d’alumnes i professor.
La lliçó inaugural del curs la va dictar el professor Mn. Jordi Reixach, que també és el nou delegat episcopal de Pastoral del Turisme. El tema escollit: “De belles pedres a veritables valors”. Va destacar que la nostra Església, la que és a Girona, “es rica en patrimoni” i va afirmar que aquest patrimoni es “per gaudir-ne”, per la qual cosa són necessaris determinats valors: copsar les obres d’art que mostren l’amor de Déu, també l’acollida, el coneixement, la contemplació i mostrar el rostre de Crist.
Després va intervenir el Dr. Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, que va subratllar “l’arrelament i l’embranzida” que tenen els instituts superiors de ciències religioses existents a Catalunya i les Balears. Va anunciar la propera publicació d’un decret que comportarà millores en el reconeixement civil dels títols que atorguen els instituts.
El bisbe Francesc va cloure l’acte que va agrair la feina del Dr. Armand Puig “que ha donat relleu internacional a la nostra Facultat”. També va demanar que les tutories dels estudiants de Girona a l’Institut de Barcelona es facin al nostre Institut. També es va referir a que seria bo que les recerques dels professors de l’ISCRG es fes més present a través dels mitjans de comunicació social públics.

Cerca
Historial
imatge fons bottom