bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 28 d'octubre de 2011

Com transmetre la dimensió espiritual a l’escola?

Com transmetre la dimensió espiritual a l’escola?
Com transmetre la dimensió espiritual a l’escola?
La Delegació episcopal d’Ensenyament ha dut a terme l’Assemblea anual dels participants al projecte “Espai de reflexió per a docents cristians”, en el que hi participen un centenar de docents.
Margarita Riuró, coordinadora de l’espai de reflexió va presentar l’acte agraint la presència dels assistents i del conferenciant, el P. Xavier Melloni, i fent repàs de les activitats realitzades pels diferents grups.
El tema a tractar era “Com transmetre la dimensió espiritual a l’escola? Pautes per un desvetllament”. El P. Xavier Melloni, que va preguntar-se a l’inici de la xerrada com irradiar la dimensió de l’ésser humà en l’àmbit de l’escola, va presentar-la com un microcosmos, tot un món, una societat on conviuen nens, professors i pares. Viure en esperit, va dir, ajuda a viure la vida, una vida on estem constantment donant i rebent. Va assenyalar tres principis per poder viure en esperit: principi de silenciament (experiències de silenci); principi de personalització (temps per poder escoltar el procés de la persona); i principi d’alteritat (anar cap els altres). Va recomanar als assistents la importància d’obrir espais de silenci al començament de la jornada escolar i sobretot dedicar temps a escoltar l’alumne perquè és això el que l’ajudarà a créixer i ser el mateix.
Cerca
Historial
imatge fons bottom