bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 29 de novembre de 2011

Recés d’Advent

Recés d’Advent
Recés d’Advent
Mn. Lluc Riera, vicari general del Bisbat de Mallorca ha estat l’encarregat de dirigir el recés d’advent d’enguany destinat als preveres i diaques de la nostra diòcesi. Hi eren presents a la Casa d’Espiritualitat Santa Elena de Solius, el bisbe Francesc Pardo, els bisbes emèrits Jaume Camprodon i Carles Soler, un centenar de preveres, i diaques.

Mn. Lluc va dividir les seves reflexions en dues parts: “Arrelats en el do. La tendresa ens precedeix i ens acompanya” i “Oberts a la missió. Només l’alegria es contagia”.

A partir d’un text de Lluc (Lc 12,32) va parlar de la tendresa: “Som de Crist, en la tendresa del Pare...”; “una nova mirada envers els nostres germans...”; “la complaença del Pare és donar-se...”. Aquest do que ens porta a una renovada confiança en la pobresa i petitesa evangèliques, farà que amb la pau al cor puguem servir amb alegria als germans. Hem d’estar oberts a la missió, a la missió que neix del do, va afirmar Mn. Lluc Riera.

Per parlar de l’alegria que fa falta per servir als germans, perquè només l’alegria es contagia, va utilitzar com a suport un text de la segona carta als Corintis (2Cor 1,24): “No parlo com si volguéssim dominar la vostra fe; més aviat volem contribuir a la vostra alegria”. Estem en una nova situació missionera. De “nova evangelització” i de “primera evangelització”. La missió, va recordar Mn. Lluc, és una qüestió de confiança, i aquesta confiança la donarem si som capaços de viure amb alegria la nostra condició de cristians. Va parlar de la importància que té saber acollir i escoltar la gent. Què això significa un canvi de mentalitat?, potser sí, però és necessari. S’ha de passar del prevere gerent i gestor al pastor tranquil i amatent. La nova missió passa pel col•loqui personal, va acabar reiterant.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA