bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 29 de novembre de 2011

«El Mercadal, a Girona»

«El Mercadal, a Girona»
«El Mercadal, a Girona»
Aquest és el títol de la conferència que el Dr. Enric Mirambell i Belloc, Cronista Oficial de la Ciutat de Girona, va pronunciar ahir dimarts 29 de novembre, primer dels actes organitzats amb motiu de la celebració de la Dedicació de l’Altar major de la parròquia de Santa Susanna del Mercadal de Girona, amb motiu de les obres de remodelació del presbiteri, la reposició de l’ara de Sant Domènec i el nou enllumenat de la nau principal.

El Dr. Mirambell va repassar la història del barri del Mercadal des dels seus orígens fins a l’actualitat. Una zona de la ciutat de Girona de pocs habitants, on es celebraven els mercats que no hi cabien en el recinte fortificat —d’aquí prové el nom de «mercadal»— i que fins l’any 1295 no es va protegir la seva població. En el segle XII l’església ja era dedicada a Santa Susanna, encara que, com a parròquia, ho és des del segle XIV (en els seus orígens amb certa dependència de la parròquia de Sant Feliu). Hi va assistir un nombrós públic.

El segon dels actes organitzats es tracta d’una conferència a càrrec de Mn. Genís Baltrons i Robert, llicenciat en Història de l’Art i Arqueologia cristiana, sobre “Litúrgia i Art”, el proper 1 de desembre a les set de la tarda a la mateixa parròquia del Mercadal. La celebració de la dedicació de l’altar major, acte presidit pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo i Artigas, tindrà lloc el dissabte 3 de desembre a les set de la tarda.
(A la fotografia, Mn. Pere Domènech, rector del Mercadal de Girona, presentant el conferenciant Dr. Mirambell).
Cerca
Historial
imatge fons bottom