bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 15 de febrer de 2012

Mons. José Luís Redrado visita Girona

Mons. José Luís Redrado visita Girona
Mons. José Luís Redrado visita Girona
Mons. Redrado, bisbe, emèrit secretari del Pontifici Consell per a la Salut, va participar, ahir dimarts 14, del cicle de conferències “Viure amb serenor en temps de crisi” organitzat pel Bisbat de Girona i Tribuna de Girona. El tema de la seva conferència va ser “Dolor i sufrimiento. Interrogantes desde la fe y esperanza. Testimonios. Respuesta de la Iglesia”. Al llarg de quasi dues hores, com a gran coneixedor del tema —pertany a l’Orde Hospitalària dels germans de Sant Joan de Déu—, va ajudar al nombrós públic assistent a comprendre que en el sofriment, en el dolor i en tota circumstància adversa també hi és Déu.

Tots, tard o d’hora, ens hi trobarem implicats. La història de l’home, va dir, és la història dels seus dolors i dels seus sofriments —dolors físics, socials, morals, espirituals, dolors motivats per catàstrofes naturals, per manca de sentit de la vida...— .

En una societat del benestar i de grans possibilitats on el sofriment es considera un escàndol, quan l’home pateix, un pot preguntar-se: On és Déu? Té sentit el dolor? Déu és amb nosaltres, patint amb nosaltres. Déu hi és amb qui ens ajuda, amb qui ens dóna un cop de mà. I sí, el dolor té sentit perquè ens ajuda a descobrir que som fràgils, dèbils, mortals, i també, en moltes ocasions, propicia un canvi positiu a la nostra vida.

Mons. Redrado va acabar la seva exposició fent menció d’un fragment de l’encíclica Spe salvi del papa Benet XVI: “La grandesa de la humanitat està determinada essencialment per la seva relació amb el sofriment i amb el qui sofreix. Això és vàlid tant per a l’individu com per a la societat. Una societat que no aconsegueix acceptar els qui pateixen i no és capaç de contribuir mitjançant la compassió a fer que el patiment sigui compartit i suportat també interiorment, és una societat cruel i inhumana”.

Aquest matí de dimecres, Mons. Redrado, dins els espais de reflexió pastoral adreçats a preveres i diaques, d’acord amb la Delegació episcopal de Pastoral de la Salut, ha reflexionat sobre “El enfermo al centro de nuestro quehacer pastoral. Responsabilidad y coordinación de la pastoral de la salud”. La trobada ha estat també oberta als agents de pastoral de la salut i a totes aquelles persones relacionades i interessades en el tema.


Cerca
Historial
imatge fons bottom