bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 23 de maig de 2012

Conferència col•loqui “La problemàtica de l’habitatge” a càrrec de Martí Batllori

Conferència col•loqui “La problemàtica de l’habitatge” a càrrec de Martí Batllori
Conferència col•loqui “La problemàtica de l’habitatge” a càrrec de Martí Batllori
Martí Batllori, advocat i secretari general de Càritas Diocesana de Girona, en parlar del greu problema social de l’habitatge, va lamentar que aquest dret bàsic per a la dignitat de la persona s’hagi entès com una mercaderia en lloc de d’un dret fonamental.
Referent a l’execució hipotecària, el conferenciant va destacar la regulació injusta que fàcilment arrossega el deutor al marge de la llei.
La regulació espanyola actual data del 1911 i es troba en una situació anòmala referent a la normativa de gairebé tots els altres països europeus que, des de fa anys, han entès que els deutes no poden ser de per vida, que calen mecanismes de segona oportunitat.
És fonamental, va dir, que la societat civil es mogui, cal fer un front comú per a buscar solucions o els problemes ens esclavitzaran. Cal una coordinació global per a la recerca del bé comú, que el diner no sigui al centre de tot, que rescatem persones en lloc de rescatar bancs.
Va acabar dient que, sbisbatbi bé cal multiplicar els esforços, apareixen ja alguns signes d’esperança com, per exemple, la presentació de signatures del Tercer Sector i la Proposta que s’estudiarà al Parlament de Catalunya amb el consens de tots els partits polítics.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR