bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 24 de maig de 2012

Comandaments de la Regió Policial de Girona es reuneixen amb el Bisbe i el Vicari general

Comandaments de la Regió Policial de Girona es reuneixen amb el Bisbe i el Vicari general
Comandaments de la Regió Policial de Girona es reuneixen amb el Bisbe i el Vicari general
El comissari en cap de la Regió Policial de Girona, Sr. Joaquim Belenguer acompanyat del caporal de l’Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà (relacions amb la comunitat), Sr. Enric Padró, s’han reunit a les dependencies de la Cúria diocesana, amb el bisbe Francesc Pardo i el vicari general Mn. Lluís Suñer seguint amb el calendari establert. La reunió forma part d’una estructura de treball conjunt des del punt de vista de la seguretat de les esglésies, ermites i centres de culte, per valorar les mesures adoptades, i establir aquelles que puguin ser necessàries com a prevenció de possibles robatoris.

A més d’aquestes reunions, cal dir, que hi ha establert un contacte habitual, fluid i freqüent, entre ambdues parts per tal de poder posar en comú en qualsevol moment els possibles incidents, propostes, dades, etc, a fi de mantenir una relació basada en la confiança i la complicitat que ajudarà a millorar la seguretat.

Alguns dels consells de seguretat que els mossos han fet arribar a les diferents esglésies i ermites del territori ja s’estan duent a terme. Per exemple:
• No tenir els diners en efectiu de les almoines dins l’església.
• Substituir els objectes de molt valor per còpies o rèpliques.
• Avisar als mossos els dies de col•lecta especial per tal d’efectuar una bona prevenció per evitar robatoris.
• Aconseguir una millor seguretat a les vivendes annexes a la parròquia.
• Entre molts d’altres ...

Aquestes reunions es complementen amb altres que en l’àmbit comarcal realitzen comandaments de les diferents comissaries amb arxiprestes i rectors i mossens.

Les actuacions entre ambdós sectors ja tenen projectes nous, com per exemple: una visita al complex central dels Mossos a Sabadell, també s’està treballant en el projecte de fer un mapa dels centres de culte amb un inventari dels objectes de valor tant econòmic com sentimental per tal de poder recuperar-los en cas de sostracció.
Cerca
Historial
imatge fons bottom