bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 28 de novembre de 2012

El bisbe electe de Mallorca dirigeix un recés a Solius

El bisbe electe de Mallorca dirigeix un recés a Solius
El bisbe electe de Mallorca dirigeix un recés a Solius
Mons. Xavier Salinas Viñals, bisbe electe de Mallorca va dirigir el dimarts 27 de novembre, a la casa d’espiritualitat Santa Elena de Solius, el recés d’advent organitzat per la diòcesi de Girona. Hi van participat un centenar de capellans i diaques, amb el bisbe Francesc al capdavant. També hi van assistir els dos bisbes emèrits, Carles Soler i Jaume Camprodon.
L’alegria va ser el tema que Mons. Salinas, fins ara bisbe de Tortosa, va desenvolupar durant el recés. En la primera part, va afirmar que el temps litúrgic que ben aviat iniciarem és “molt significatiu en el moment present, marcat per la incertesa i el sofriment davant el futur”. I va convidar els assistents a revisar les seves actituds, en el context i la dinàmica de l’Any de la Fe. Va advertir sobre el risc de reduir la fe a un simple compromís ètic, i va parlar de la necessitat de proposar de nou la fe i de la importància del testimoni, que és “una condició essencial de l’eficàcia profunda de la predicació”. Mons. Salinas va acabar la primera part de la seva exposició invitant a “tornar a l’alegria” animats sobretot pel testimoni que sant Pau dóna en la carta als filipencs, en la qual, escrivint des de la presó, invita a viure “sempre contents en el Senyor”
En la segona part de la seva intervenció, que va tractar sobre l’acció pastoral, Mons. Salinas va parlar de la “urgència d’una nova mirada davant la realitat pastoral”. I va insistir en la importància del Concili Vaticà II i en “el valor i l’abast” del Catecisme de l’Església Catòlica”. L’advent és “el temps més semblant a l’esperit del Concili”, va dir, manllevant una expressió del beat Joan Pau II. També va destacar la “permanent actualitat” del magisteri dels bisbes de la Tarraconense, reflectit especialment en els textos del Concili Provincial de 1995 i en els documents aprovats durant la darrera dècada. Els desafiaments del nou clima cultural, la necessitat que l’Església estigui en estat de missió i l’enfortiment de la comunió van ser alguns des aspectes “de permanent actualitat” que Mons. Salinas va assenyalar.
El recés va acabar amb una celebració de la Paraula, presidida pel bisbe Francesc, diverses informacions sobre la vida de la diòcesi, i el dinar.
Cerca
Historial
imatge fons bottom