bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 14 de desembre de 2012

Restaurat el timpà lateral de la basílica de Sant Feliu

Restaurat el timpà lateral de la basílica de Sant Feliu
Restaurat el timpà lateral de la basílica de Sant Feliu
El bisbe Francesc ha presidit aquest migdia l’acte de inauguració dels treballs de restauració de les pintures del timpà de l’accés lateral de la basílica de Sant Feliu de Girona. L’acompanyaven l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdenmont, el rector de la parròquia, Mn. Joan Baburés i el senyor Xavier Poch, gerent de l’empresa Mèmora a Girona, que ha finançat aquests treballs.
Prèviament les tècniques que han realitzat aquesta feina i davant de l’obra, han detallat les característiques de la mateixa.
Ja en la sala d’actes de la parròquia i, després d’una breu pregària a càrrec de Mn. Baburés, s’ha explicat el procés de restauració. El timpà inclou una representació gòtica de la Mare de Déu escortada per les imatges de sant Feliu i sant Narcís. El conjunt estava sensiblement deteriorat per l’acció dels elements, pluja, impacte solar i glaçades. També ha intervingut Mons. Pardo que s’ha referit al sentit de les pintures amb Maria que ens ofereix al seu Fill com a fonament del dons que necessitem en l’esdevenidor del país i la ciutat. Per la seva part el gerent de Mèmora s’ha referit a l’aprenentage de les empreses en l’acció de col·laboració en la recuperació d’aquells elements patrimonials de tots, com era el cas d’aquesta restauració.
Ha tancat l’acte l’alcalde Puigdemont que ha assenyalat que aquesta iniciativa honora a l’empresa que l’ha finançat i ha reflexionat a l’entorn d’aquesta obra restaurada, referint-se a les generacions de ciutadans que han creuat aquest accés a la basílica i ha apel·lat al compromís empresarial en el procés de fer una ciutat millor en el present i en futur.
Cerca
Historial
imatge fons bottom