bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 19 de desembre de 2012

Causa de beatificació i canonització

Causa de beatificació i canonització
Causa de beatificació i canonització
El bisbe Francesc ha presidit, dimecres 19 de desembre, la reunió de la Comissió Històrica de la causa de beatificació i canonització del Servent de Déu Pere Arolas i companys màrtirs. Els membres de la Comissió han informat a Mons. Pardo de l’estat actual del procés introductori.

Fins el moment actual, dos organismes, a més de la postulació, estan treballant en el procés introductori. Per un costat, el Tribunal “Ne pereant” ha pres declaració a aquelles persones que han volgut ser interrogades en la seu del mateix Tribunal o desplaçant-se aquest en el domicili dels declarants. La Comissió Històrica, amb cinc llicenciats i doctors en Història i alguns col•laboradors treballen per reconstituir la biografia dels Servents de Déu, especialment tot el que fa referència a la seva mort martirial, a la seva fama de martiri, i a la fama de signes, d’ intercessors. S’estan preparant les carpetes individuals d’una setantena de capellans.

Si alguna persona ha estat testimoni directe d’algun fet interessant, o si ho sap de testimonis directes que li han explicat, és molt important que ho comuniqui a la postulació (Plaça del Vi, 2. 17004 Girona). Interessen recollir tots els escrits, publicats o no publicats que parlin de la seva mort i relació d’actes que han honorat els Servents de Déu. És important també que les persones que tenen especial devoció a tots o a alguns d’ells ho manifestin per escrit.

S’han engegat dues eines al servei de la difusió de la causa de canonització. Una és el butlletí semestral Martirion. Paral•lelament, està en línia una pàgina web: vegeu pàgina
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA