bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 17 de desembre de 2012

Acollida de la Llum de la Pau de Betlem

Acollida de la Llum de la Pau de Betlem
Acollida de la Llum de la Pau de Betlem
Diumenge 16 de desembre al capvespre, a la plaça dels Apòstols, més de mig miler de persones varen acollir la Llum de la Pau de Betlem, una iniciativa que fa uns anys porten a terme els escoltes i guies d’Àustria i que, a l’inici de l’Advent, encenen a la cova del Naixement de Betlem per tal de distribuir-la per diferents països. Una vegada recollida es porta a les parròquies, hospitals, residències per a gent gran, centres de detenció i altres associacions d’arreu del món, especialment entre les comunitats cristianes.

El lema d’enguany és: “Posa-hi color”, i al seu entorn es va organitzar l’acollida, a base d’un seguit de grans peces tèxtils de diferents colors que eren distribuïdes en el terra de la plaça. Entre una i altre es convidava a la reflexió, a base de música, amb intervencions de la Jove Orquestra Diocesana, projeccions, lectura de poemes, cants i fins un pilar casteller de quatre. El bisbe Francesc hi va ser present, acompanyat de Mn. Sebastià Aupí, consiliari del Minyons Escoltes i Guies de Catalunya de la Demarcació de Girona, que organitzaven l’acollida, Mn. Jordi Font, consiliari dels Minyons Escoltes i Guies a nivell de Catalunya, Mn. Joan Baburés, del diaca, Mn. Joan Robé i de l’equip responsable del moviment a la diòcesi.

Una vegada acollida la Llum de la Pau, es varen encendre un seguit de llànties, que amb l’aportació dels voluntaris, la quantitat recollida es va trametre a “La Marató” de TV3 que tenia lloc el mateix dia. També nombrosos infants encenien els fanalets que portaven.

VEURE GALERIA FOTOGRÀFICA
Cerca
Historial
imatge fons bottom