bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 24 de febrer de 2013

2a Jornada de la Família

2a Jornada de la Família
2a Jornada de la Família
Aquest diumenge 24 de febrer s’ha celebrat al col•legi “Maristes” de Girona, la 2a Jornada de la Família a la nostra diòcesi sota el lema “Viure i comunicar l’Evangeli”.
La Jornada, a la que han assistit unes 300 persones, ha estat presidida pel Vicari episcopal Mn. Esteve Sureda. Després d’unes primeres paraules del Sr. Ricard Riuró, membre de la Delegació de Pastoral familiar, sobre el programa a seguir durant la Jornada, ha estat el propi Mn. Sureda qui ha dirigit unes breus paraules de benvinguda a tots els assistents donant inici a la trobada amb una pregària.
A continuació, el Sr. Pere Micaló, Delegat episcopal d’Ensenyament, ha presentat el conferenciant escollit per defensar la ponència “Desvetllar i acompanyar els infants en la seva relació amb Déu”, el P. Enric Puig. D’ell ha dit, abans de fer un recorregut pel seu extens i meritori currículum, que és tracta d’un jesuïta, mestre i bon amic.
Tot seguit, agraint la invitació feta des de la diòcesi de Girona, a la que l’uneixen llaços familiars, el P. Puig ha començat la seva exposició. L’ha seccionat des de diferents vessants: Quin model de felicitat volem per als nostres infants? Com parlar als infants sobre Déu? Quin procés harmònic hem de seguir per ajudar al creixement de la seva fe? Com desvetllar i acompanyar els infants en la relació amb Déu? Quines consideracions s’han de tenir en compte abans de pregar? Com pot ser la pregària? Quines són les ajudes que facilitaran la pregària? Per acabar destacant la importància del camí del Parenostre dins un esquema evolutiu de la iniciació a la pregària.
Durant el col•loqui posterior a la seva intervenció, i en resposta a qüestions plantejades pels assistents, ha aconsellat als pares educar els infants en valors, però uns valors dirigits a fer el bé, el que anomenem virtuts. A no tenir por del que som i de com som, ja que precisament per respecte als altres no podem deixar de ser el que som. Acabant recordant als pares que els infants només creuen el que viuen i veuen. Això ens ha d’obligar, ha dit, a ser testimonis de la Bona Nova, a través del que diem i fem.
La Jornada ha continuat amb la participació dels pares, infants i joves, en els tallers programats segons les edats dels fills.
Els actes del matí han finalitzat amb la celebració de l’Eucaristia. En aquest punt cal destacar l’agradable sorpresa de veure com es feia present a la Jornada el nostre bisbe Francesc, encara convalescent, que no ha volgut deixar passar l’oportunitat de poder saludar amb unes paraules d’agraïment, estimació i compromís, totes les famílies participants. L’Eucaristia l’ha presidida Mn. Esteve Sureda, Vicari episcopal, essent concelebrada pel bisbe Francesc, Mn. Jordi Callejón, Delegat de la Pastoral de Joves, Mn. Joan Magraner, assistits pel diaca Mn. Joan Robé.
La jornada ha finalitzat, després del dinar de germanor, amb cançons i jocs per la mainada i amb la projecció del documental “Jo crec”.
A la fotografia, el bisbe Francesc amb la totalitat dels participants.
Vegeu galeria fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom