bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 19 d'abril de 2013

Arxiprestat de l’Alt Empordà Interior

Arxiprestat de l’Alt Empordà Interior
Arxiprestat de l’Alt Empordà Interior
Dins el calendari d’activitats programades en el marc de l’Any de la Fe, l’Arxiprestat de l’Alt Empordà Interior va organitzar el dijous 18 d’abril una taula rodona amb motiu dels cinquanta anys del Concili Vaticà II i dels divuit anys del Concili Provincial Tarraconense (CPT). Hi eren convidats la Sra. Dolors Puigdevall, el Sr. Toni Calvó i el germà Jaume Palom F.S.C., tots ells membres del CPT, moderats pel Sr. Jordi Pla professor de català i escriptor.
Van explicar, a requeriment del moderador, la seva experiència personal com a participants del Concili Provincial Tarraconense, i van destacar la importància del seu contingut tenint en compte la situació actual i els reptes que, al seu entendre, té l’Església en aquests moments.
Coincidiren a dir que va ser una vivència única i profunda difícil d’explicar amb paraules i que, sobretot, va donar la possibilitat de compartir (preveres, religiosos, laics...) diferents visions i punts de vista que ajudaven a conèixer la realitat de l’Església catalana. Encara són vigents -van dir- alguns dels temes tractats en les diferents resolucions, com ara la forma d’adreçar-se a una societat plural que necessita noves formes d’evangelització, donant importància a la comunitat, la Paraula, l’Eucaristia i l’amor fraternal. Es tracta de fer entre tots un gran esforç integrador.
A l’hora de parlar dels reptes actuals que té l’Església, els participants a la taula rodona van fer referència a la unitat dels cristians, a la col•legialitat i corresponsabilitat de tots plegats (bisbes, preveres religiosos i laics) quant a l’evangelització, actuant sense complexos, fent xarxa comunitària i donant exemple de testimoni de vida.
Una quarantena de persones van assistir a l’acte i van participar després en un interessant col•loqui.
Cerca
Historial
imatge fons bottom