bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 26 d'octubre de 2013

El P.Manel parla del voluntariat de presons a Figueres

El P.Manel parla del voluntariat de presons a Figueres
El P.Manel parla del voluntariat de presons a Figueres
En la perspectiva de l’obertura de la nova presó de Figueres, la Delegació de Pastoral Penitenciària del bisbat de Girona i les parròquies de l’arxiprestat de l’Alt Empordà Interior van organitzar una xerrada-col•loqui amb el P.Manel Pousa, conegut capellà de Barcelona que es dedica al treball amb persones marginades, i se li va demanar que parlés concretament de la seva experiència com a voluntari a les presons.
La xerrada va tenir lloc aquest divendres dia 25, al vespre, al saló de descans del teatre municipal El Jardí, de Figueres, amb la participació de persones interessades en el tema.
El P. Manel va venir acompanyat de tres voluntaris més de presons, un home i dues dones, que van aportar també el seu testimoni. Tots ells van coincidir a destacar que es tracta d’acompanyar, d’estar al costat del pres, amb un tracte humà que respongui a les seves necessitats, sense confondre mai la persona amb el delicte, que per circumstàncies diverses hagi comès. D’altra banda, el voluntariat a les presons és un servei, un complement per ajudar, no per substituir la tasca dels funcionaris.
Des del punt de vista cristià, Jesús ens invita a estar amb els qui més pateixen, identificant-se amb ells: “Era a la presó, i vinguéreu a veure’m” (Mt 25, 36).
El P. Manel va recordar que també es pot ajudar des de fora de la presó, en tasques de prevenció i ajudant gent que surt de la presó i necessiten acolliment. Va afegir que no es pot ser optimista amb les dades de reinserció dels presos, però justament cal fer possible un procés, i per això cal un bon acompanyament.
L’acte va servir també per començar a posar les bases d’un futur equip de pastoral penitenciària que atengui els nombrosos interns que hi haurà a la nova presó figuerenca del Puig de les Basses.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA