bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 23 de gener de 2014

Atorgats els Premis Sant Fèlix 2013

Atorgats els Premis Sant Fèlix 2013
Atorgats els Premis Sant Fèlix 2013
El Bisbat de Girona ha fet públic els premis Sant Fèlix. Enguany han recaigut al Centre Labouré “La Casita” de Salt i a la comunitat de religioses benedictines de Sant Daniel.

El Centre Labouré va ser fundat l’any 1985 per sor Clara Villoslada Martín amb la finalitat d’atendre infants de la ciutat de Salt provinents de famílies amb dificultats socials i econòmiques. Als darrers 30 anys ha atès a més de 400 menors. “La Casita” és un recurs molt arrelat a la ciutat de Salt. Sor Clara va ser premiada per l’Ajuntament de Salt l’any 2004 amb el premi Tres de Març. El centre, es va constituir com associació l’any 2006. Demà, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, lliurarà el guardó a les 18.30 hores en els locals de la parròquia de Sant Jaume de Salt.

Les religioses de Sant Daniel, que rebran el premi properament, han estat distingides amb motiu de la celebració del Mil·lenari de la fundació del monestir en aquest indret de la ciutat de Girona.

El guardó consisteix en una escultura del campanar de sant Feliu, obra de l’artista Josep Perpinyà.

Els premis Sant Fèlix s’atorguen en l’entorn de la festivitat de sant Francesc de Sales (24 gener), declarat patró dels escriptors i periodistes catòlics el 26 de gener de 1923 a l’encíclica Rerum omnium de Pius XI. Per extensió, el patronatge se’l van fer seu els periodistes.
Va néixer a Sales (França) el 1567 i morí a Lió (França) el 1622. Sant Joan Bosco en va agafar l’espiritualitat i va fundar la Societat de Sant Francesc de Sales, més coneguts per salesians. Sant Francesc de Sales tenia vocació de periodista des del moment que escrivia periòdicament uns fulls volants de temàtica cristiana que deixava de nit sota les portes de les cases; o així almenys ho explica la tradició.

Cerca
Historial
imatge fons bottom