bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dimecres 26 de març de 2014

David Jou i Armand Puig parlen del Tapís de la Creació

David Jou i Armand Puig parlen del Tapís de la Creació
David Jou i Armand Puig parlen del Tapís de la Creació
Seguint amb el programa dels actes organitzats en motiu del 25è aniversari de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG), el dimarts 25 de març, va celebrar-se a la sala Sant Martí del Seminari de Girona una Taula rodona amb la participació del catedràtic de Física a la Universitat Autònoma de Barcelona, David Jou, i del Degà-President de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig. La Taula va ser moderada per Joan Ferrer, professor a la UdG i a l’ISCRG.
El Director de l’Institut va donar la benvinguda als assistents que emplenaven la sala, al temps que agraïa la disponibilitat dels ponents.
El bisbe Francesc va presidir l’acte.

David Jou, en la seva exposició, va contrarestar el que donen a conèixer del món els nous “moderns tapissos”, via satèl•lit, amb el Tapís que podem admirar a la Catedral de Girona. D’aquells, com és el món; d’aquest, el perquè del món i el seu sentit. Amb tots els avenços científics d’avui en dia podem fer una aproximació al començament de l’univers i de les galàxies que no al seu origen, que és cosa diferent.

Armand Puig va analitzar peça per peça tot el contingut del Tapís llegint de cadascuna d’elles el seu missatge. Un autèntic mestre el seu autor, va dir. En el Tapís es “parla” de la Creació. D’una Creació trinitària —Déu fa la feina, Crist és la Paraula” i l’Esperit Sant és el dinamisme—. Va qualificar el Tapís com una peça d’autèntica hermenèutica bíblica, al temps que de teologia perquè entre d’altres coses, ens endinsa en la bellesa de Déu.

Va cloure l’acte el bisbe Francesc fent referència a que, en contra del qui diuen molts joves, podem ser científics i creients, no hi ha contraposició. Tot és expressió d’amor, de l’amor de Déu. La ciència cerca el què i el com, mentre que la revelació el perquè. El Tapís de la Creació és tota una proposta de fe feta amb intel•ligència i amor. És la proposta de Jesús i de l’Església.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR