bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 28 de març de 2014

Xerrada de Sor Lucía Caram a Figueres

Xerrada de Sor Lucía Caram a Figueres
Xerrada de Sor Lucía Caram a Figueres
Sor Lucía Caram, coneguda religiosa dominica, va parlar dijous 27 de març a la parròquia de la Immaculada de Figueres en un acte organitzat per l’arxiprestat de l’Alt Empordà Interior.
Va transmetre la seva joia de creure, i, a partir d’aquí, el compromís decidit a favor d’una nova humanitat, on tothom sigui dignificat com a persona. Ens urgeix a tots humanitzar-nos més i implicar-nos a transformar el món.
Va recordar que a Lampedusa, el papa Francesc va utilitzar dues preguntes bíbliques que Déu ens torna a fer avui: “On ets?” i “On és el teu germà?”. La cultura del benestar ens porta a pensar només en nosaltres mateixos. Ens hem acostumat al sofriment dels altres.
La solució –segons sor Lucía- és la “proximitat”, posar-se a la pell de l’altre. Cal introduir en el cor de la crisi la compassió: fer nostre el seu dolor i també la seva esperança,
Tots som part del problema. Si no som capaços de dignificar els qui estan al marge, tots haurem fracassat. Ens podem queixar de la banca, dels polítics, de les despeses d’armament i reclamar justícia, però el veritable canvi és el que neix del propi cor. Un cor reconciliat, capaç de desterrar l’odi i de promoure el perdó i la justícia. Res no canvia tant el món com el canvi d’un mateix.
Cerca
Historial
imatge fons bottom