bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 25 de febrer de 2015

Presentació del llibre Manaies de Girona. 75 anys

Presentació del llibre Manaies de Girona. 75 anys
Presentació del llibre Manaies de Girona. 75 anys
El capvespre d’ahir dimarts a l’Auditori Viader de la casa de Cultura de Girona de Girona es va presentar aquest llibre que ha editat la Diputació de Girona amb motiu de la celebració del 75è aniversari de la primera sortida del maniple de Manaies després de la Guerra Civil.
En la presentació han intervingut el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Narcís Reixach, l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, el nostre bisbe Francesc i el president de la corporació provincial, Joan Giraut i, pel que fa pròpiament al contingut de l’obra, fou a càrrec de J. Víctor Gay, periodista de la Delegació episcopal de Mitjans de Comunicació Social i un dels coordinadors del llibre juntament amb Ramon Grau, Lluís Jerez , Narcís Reixach i les imatges d’Àngel Almazan.
Víctor Gay, va explicar el contingut del llibre fent un recorregut tot seguin una imaginària desfilada del maniple, ajudat per un seguit de projeccions, sense oblidar de fer memòria del darrer testimoni d’aquella sortida de 1940 i del fundador del maniple, Joaquim Pla i Dalmau.
Per la seva part el bisbe Francesc, en la seva intervenció assenyalà el paper de la religiositat popular i de com l’Església havia integrat les tradicions dels pobles en les celebracions de cada moment de l’any. També recordà, com o fa en el seu escrit inclòs en llibre, el testimoni de fe i de la resurrecció que dels legionaris romans que recullen els evangelis. També felicità a la Confraria en aquest rodó aniversari i testimonià el seu agraïment a tots els que han fet possible aquesta obra.
Foto: Àngel Almazan
Cerca
Historial
imatge fons bottom