bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 18 de març de 2015

Mons. Carles Soler: “El Concili Provincial Tarraconense és ben viu”.

Mons. Carles Soler: “El Concili Provincial Tarraconense és ben viu”.
Mons. Carles Soler: “El Concili Provincial Tarraconense és ben viu”.

El bisbe emèrit de Girona va pronunciar ahir al vespre la conferència a Girona en motiu del vintè aniversari del Concili Provincial Tarraconense (CPT), del que en va ser secretari general.
Mons. Carles Soler va assenyalar que “El Concili Tarraconense està inspirat en el Vaticà II i seguia les petjades del document Arrels cristianes de Catalunya”, publicat deu anys abans del CPT. Va ser un moment en el que l’Església catalana vivia un fort desig de renovació. “L’etapa de preparació conciliar va evidenciar que calia que tots fóssim Església”, digué Mons. Carles Soler, tot remarcant la gran participació en milers de fidels en la seva preparació, cosa que va permetre que des de les diòcesis es fessin una bon nombre d’aportacions.
Un altre dels efectes positius del CPT va ser el de refermar l’esperit col•legial entre les diòcesis catalanes, del que n’han sorgit un seguit d’institucions interdiocesanes en àmbits com ara la catequesi, el patrimoni, la formació de preveres i laics, etc. Qualificà de “tema estrella”, la Conferència Eclesiàstica Tarraconense i tot el procés que es va seguir.
“Encara tenim reptes pendents –va afegir- però s’ha refermat l’esperit col•legial de la nostra Església i el nostre ferm compromís en la unitat pastoral”. També es referí a les noves realitats que s’han plantejat en el decurs d’aquests vint anys, però resumí que “el Concili Provincial Tarraconense es ben viu”.

Cerca
Historial
imatge fons bottom