bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 29 de març de 2015

“L’estil del Papa Francesc està ajudant a fer una Església amb un rostre més evangèlic”

“L’estil del Papa Francesc està ajudant a fer una Església amb un rostre més evangèlic”
“L’estil del Papa Francesc està ajudant a fer una Església amb un rostre més evangèlic”
Ho ha dit el bisbe Francesc Pardo en el transcurs de l’entrevista que ha concedit avui a Catalunya informació: “L’estil del Papa Francesc està ajudant a fer una Església més evangèlica, que reflecteix més la transparència del rostre de Jesús”. En aquest sentit, ha afegit que si bé l’Església ha de ser guaridora de les ferides del passat de tota persona, també ha de tenir en compte les seves possibilitats de present i de futur: “Això és el que fa el sant Pare quan s’atansa a la gent i hi parla”. També ha afirmat que la renúncia de Benet XVI ha estat “l'acte més revolucionari” que s’ha donat a l’Església els darrers segles.

Al llarg de l’entrevista, el bisbe de Girona ha analitzat diverses qüestions de l’actualitat social, política i religiosa de Catalunya. En la mateixa línia de les declaracions de Mons. Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, ha criticat i lamentat que des de l’Agència Tributària es comparéssin els donatius que es fan al PP amb els que es fan a Càritas: “és una comparació totalment desafortunada per part d’Hisenda", ha dit. Respecte al procés polític català, ha afirmat que defensar el dret dels ciutadans a ser consultats en qüestions fonamentals que els afecten, no implica ser independentista, sinó que és quelcom que es justifica per si mateix des d’una perspectiva estrictament democràtica i que avala la mateixa doctrina social de l’Església.

Finalment, davant la tragèdia de l’accident d’avió de Germanwings ha dit que els cristians, des de la fe, sovint tampoc no tenim respostes a la pregunta de “per què?”, però sí que podem comunicar la fortalesa i l’esperança que ens dona la confiança que la mort mai no té la darrera paraula: “Jesús ressuscitat és amb els familiars i amics dels afectats, comunicant-los fortalesa i esperança”. El gran corrent de solidaritat i d’estimació que s’està donant arreu, ha assegurat el bisbe, és un signe d’aquesta actitud i convicció que compartim tots els cristians.

Escolta l'entrevista
Cerca
Historial
imatge fons bottom