bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dimarts 21 d'abril de 2015

El bisbat envia a Roma les respostes a la consulta del Sínode sobre la Família

El bisbat envia a Roma les respostes a la consulta del Sínode sobre la Família
El bisbat envia a Roma les respostes a la consulta del Sínode sobre la Família
La Santa Seu convoca tota l’Església a participar en la consulta sobre la família dins el marc del Sínode de Bisbes. Durant l’any 2014 va tenir lloc la III Assemblea general extraordinària del Sínode, sobre els desafiaments de la família en el context de l’evangelització. El resultat ha estat el document Relatio Synodi, que, juntament amb un qüestionari, s’ha ofert per donar a conèixer el document i estimular l’aprofundiment del treball iniciat. El papa Francesc ens crida així a viure un any «per madurar, amb verdader discerniment espiritual, les idees proposades i trobar solucions concretes a tantes dificultats i innumerables desafiaments que les famílies han d’afrontar» (Papa Francesc, Discurs conclusiu, 18 d’octubre de 2014). El resultat d’aquesta consulta, juntament amb la Relatio Synodi, constituirà el material per al treball de l’Assemblea Ordinària dels bisbes prevista per al proper mes d’octubre de 2015.
A la nostra Diòcesi de Girona s’han recollit 12 respostes al qüestionari de grups de matrimonis, catequistes, religiosos i laics que han estudiat i treballat el document. Provenen de les parròquies de Banyoles, la Immaculada Concepció i Sant Pau de Figueres i la Sagrada Família de Figueres, Girona-Celrà-Quart, Girona-Salt, Sant Roc d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas; de l’Arxiprestat del Ter-Brugent, de la comunitat de Religioses Clarisses de Vilobí d’Onyar, de la Delegació episcopal per la Vida Consagrada, del Moviment Apostòlic de Schoenstatt i de la Delegació Episcopal de Pastoral Familiar.
Les seves aportacions s’han recollit en un document que s’ha tramès a la Secretaria general del Sínode de Bisbes.
Paral•lelament, es va treballar el contingut de la Relatio Synodi en la Jornada Diocesana de la Família, que va tenir lloc a Girona el dia 8 de març, amb l’assistència d’unes 200 persones. Els va acompanyar i va impartir una ponència Mons. J. Guillermo Gutiérrez, membre del Pontifici Consell per la Família. El resultat del treball per tallers s’ha resumit en un document que també s’ha tramès a la Secretaria general del Sínode de Bisbes.
Foto: Jornada diocesana de la Família celebrada a Girona.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR