bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 23 de maig de 2015

Catalonia Sacra descobreix els tresors de Santa Maria de Cadaqués

Catalonia Sacra descobreix els tresors de Santa Maria de Cadaqués
Catalonia Sacra descobreix els tresors de Santa Maria de Cadaqués
Catalonia Sacra (CS) estrena aquest dissabte 23 de maig a les 11 del matí una nova descoberta centrada a conèixer els extraordinaris retaules barrocs i l'orgue de l'església de Santa Maria de Cadaqués (Alt Empordà), un dels perfils més coneguts de la Costa Brava. En aquesta activitat matinal, Mn. Jaume Angelats, serà l'encarregat de guiar als visitants a conèixer alguns dels elements més interessants d'aquesta església com el retaule major de la Mare de Déu de l’Esperança de més de 20 metres d’alçada i que va ser la darrera obra de l’escultor Pau Costa i un dels orgues més antics de Catalunya, fet per Josep Boscà a finals del segle XVII. La visita també servirà per conèixer els diferents retaules que conserva l’església, i es clourà amb un petit concert interpretat des de l’orgue històric. La inscripció a aquesta activitat es pot fer al web www.cataloniasacra.cat , al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202. El preu d'aquesta activitat és de 5 euros. Aquesta descoberta de Cadaqués és la proposada aquest any pel Bisbat de Girona en el marc de Catalonia Sacra.

El primer temple de Santa Maria de Cadaqués va ser documentat el segle XIII i va resultar molt malmès el 1444 durant el saqueig que va patir la vila per part de pirates sarraïns. L'edifici que s'ha conservat és obra del segle XVI, feta en estil gòtic tardà, tot i que la part de la nau més propera a l'entrada és del segle XVII i la capella fonda, al mur esquerre, és del segle XVIII-XIX. Consta d'una nau única amb capelles laterals, absis poligonal de set cares i un campanar de torre de base quadrada amb el cos superior octogonal. Tot l'exterior és emblanquinat.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l'Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l'espiritualitat del país.
Cerca
Historial
imatge fons bottom