bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 23 de juny de 2015

Jornada de treball de diaques permanents i candidats al diaconat

Jornada de treball de diaques permanents i candidats al diaconat
Jornada de treball de diaques permanents i candidats al diaconat
El passat dissabte 20 de juny va tenir lloc la trobada anual de diaques pernanents i candidats al diaconat. La intenció d'aquesta jornada és reflexionar conjuntament sobre els reptes que planteja l'exercici del diaconat avui a la nostra diòcesi.

Des de que es van ordenar les primers diaques permanents de Girona ara fa sis anys, s'ha fet molt camí: 9 diaques permanents ordenats i vuit més en formació.

En la seva intervenció inicial, el bisbe Francesc ha assegurat que "els fidels ara ja tenen experiència directa i continuada de la missió del diaca permanent. El diaconat permanent ja té rostres concrets i coneguts a la nostra diòcesi, cosa que fa molt més eficaç la missió compartida i exercida en comunió per preveres, diaques i laics compromesos".

En la trobada també hi han participat el Vicari general del bisbat de Girona, Mn. Lluís Suñer i el rector del seminari i responsable de la formació dels futurs diaques -Mn. Jordi Font-, les esposes dels diaques permanents casats i alguns dels seminaristes de la nostra diòcesi.

Durant la trobada, també es va atorgar l'admissió a ordres a Josep M. Gracia Plaja i Edwin Vásquez, que seran ordenats diaca permanent i diaca en tànsit cap al presbiterat respectivament el proper 12 de juliol a la catedral de Girona.

(veure galeria fotogràfica)
Cerca
Historial
imatge fons bottom