bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 19 de setembre de 2015

El bisbe Francesc inaugura la restauració del retaule d’Arenys de Mar

El bisbe Francesc inaugura la restauració del retaule d’Arenys de Mar
El bisbe Francesc inaugura la restauració del retaule d’Arenys de Mar
El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, va inaugurar aquest passat divendres el retaule Major de l’Església de Santa Maria d’Arenys de Mar, després de la seva restauració. Fins a dia d’avui, el retaule havia estat sotmès a petites intervencions de conservació, però mai s’havia arribat a la policromia original, tal i com s’ha fet en aquesta ocasió. A l’acte hi van assistir també l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, i el Director General de Patrimoni del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma.

Un equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya ha dut a terme la restauració del retaule, que s’ha estructurat en dues fases. La primera, que es va dur a terme entre els mesos d’octubre i desembre de 2014, va consistir en una neteja superficial, i la posterior fixació i consolidació dels elements mòbils. En la segona fase, que va començar al gener de 2015, es va procedir a la neteja dels vernissos sintètics i a l’eliminació de les restes de cera que es trobaven entre les capes de vernís. Un cop acabada aquesta segona fase, s’ha eliminat el cablejat elèctric i els focus de l’antiga il·luminació, que es trobaven instal·lats al mateix retaule i en dificultaven la conservació; i s’ha col·locat una il·luminació externa, especial per aquest tipus de patrimoni artístic.

El retaule Major de l’Església de Santa Maria d’Arenys de Mar va ser declarat Bé d’Interès Cultural l’any 1976 i és considerat un dels més importants del barroc català. Datat de 1714 i obra de l’escultor vigatà Pau Costa –autor també de retaules com el de Cadaqués i el de Palafrugell-, combina escultures, relleus i pintures.

A la foto, moment de l'acte d'inauguració amb els membres de l'equip que ha dut a terme les tasques de restauració.
Cerca
Historial
imatge fons bottom