bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 25 de setembre de 2015

Es presenta a Girona el llibre “Joan Carrera. Un bisbe del poble”

Es presenta a Girona el llibre “Joan Carrera. Un bisbe del poble”
Es presenta a Girona el llibre “Joan Carrera. Un bisbe del poble”
La llibreria Empúries de Girona va acollir ahir la presentació del llibre “Joan Carrera. Un bisbe del poble”, una obra biogràfica escrita per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel que retrata la trajectòria del bisbe Joan Carrera. Es tracta de la biografia més completa escrita fins a dia d’avui del bisbe auxiliar de Barcelona i impulsor de diverses institucions en defensa dels Drets Humans, que va morir l’any 2008 mentre esperava el seu relleu episcopal. L’acte va comptar amb les intervencions del bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, i del professor i escriptor David Pagès, qui va qualificar el llibre de “necessari” i va advertir que el pensament de Joan Carrera continua vigent a dia d’avui. En aquest sentit, Pagès va assenyalar símils entre el pensament de Joan Carrera i el papa Francesc, i va apuntar que l’acció pastoral de Carrera complauria al Pontífex.

Els autors del llibre van desgranar el procés d’elaboració de l’obra, en el que han estat treballant durant gairebé tres anys, i van assegurar que “si el bisbe Carrera hagués escrit la seva pròpia autobiografia, probablement el resultat no hauria estat gaire diferent d’aquest llibre”. Els dos autors van destacar el triple compromís de Joan Carrera, “amb l’Evangeli, amb els pobres i amb Catalunya”.

Francesc Teruel va destacar el compromís de Joan Carrera amb els més necessitats, i va subratllar la seva “lluita per la justícia social al servei del país”. Per la seva banda, l’exconseller Joaquim Ferrer va descriure Joan Carrera com un “home de convicció, paraula clara i testimoni”, i va assegurar que la figura del bisbe Carrera és “patrimoni de l’Església de Catalunya”.

El bisbe Francesc Pardo, qui va cloure l’acte, va voler compartir amb els assistents la seva experiència i relació personal amb Joan Carrera, especialment en l’etapa de la transició democràtica. El bisbe de Girona va assegurar que Carrera va ser “un referent” pels seminaristes de la seva època, i va destacar-ne la valentia a l’hora de defensar les seves conviccions cristianes en un moment social i polític convuls.
Cerca
Historial
imatge fons bottom