bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 21 de novembre de 2015

Onze caputxins màrtirs vinculats a la diòcesi de Girona han estat beatificats aquest matí a la catedral de Barcelona

Onze caputxins màrtirs vinculats a la diòcesi de Girona han estat beatificats aquest matí a la catedral de Barcelona
Onze caputxins màrtirs vinculats a la diòcesi de Girona han estat beatificats aquest matí a la catedral de Barcelona
La catedral de Barcelona ha acollit aquest matí l’acte de beatificació de vint-i-sis màrtirs caputxins, onze dels quals estaven relacionats amb la diòcesi de Girona. La cerimònia ha estat presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, i concelebrada pel cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el bisbe de Girona, Francesc Pardo i el vicari general i ministre de l’Ordre dels Frares Menors Caputxins, fra Mauro Jöhri.

Amb la proclamació dels vint-i-sis nous beats culmina el procés de beatificació, després que el passat mes de juny el papa Francesc autoritzés la Congregació per a les Causes dels Sants a promulgar el decret que reconeix el martiri d’aquests frares caputxins, màrtirs entre juliol de 1936 i febrer de 1937.

Els màrtirs caputxins vinculats a la diòcesi de Girona, per l’ordre en què van morir, són els següents:

Es tracta de fra Prudenci de Pomar de Cinca, cuiner, que va morir el 28 de juliol de 1936 a Arenys de Munt. En aquesta mateixa data moriren també fra Eloi de Bianya, porter del convent de Sarrià, fra Modest de Mieres, professor de Teologia, i els estudiants caputxins fra Miquel de Bianya i fra Jordi de Santa Pau, tots quatre morts a la ciutat de Barcelona.

Durant el mes d’agost de 1936 van ser assassinats fra Feliu de Tortosa, almoiner, que va morir a Tordera l’1 d’agost; fra Anselm d’Olot, missioner i confessor, mort a Barcelona el 15 d’agost; fra Benigne de Canet de Mar, missioner a l’Amazònia durant disset anys i guardià de Sarrià, que va morir a Barcelona el 19 d’agost; i el predicador fra Vicenç de Besalú, que va ser assassinat el 23 d’agost a Les Planes d’Hostoles. Finalment, el 9 de setembre de 1936 va morir a Barcelona el sacerdot fra Josep de Calella; i el 31 d’octubre de 1936 morí a Olot el predicador fra Timoteu de Palafrugell.

Amb motiu de la beatificació dels caputxins màrtirs, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo presidirà demà diumenge a les 19.30 una Missa d’acció de gràcies al Convent dels Frares Caputxins d’Arenys de Mar.
Cerca
Historial
imatge fons bottom