bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 29 de gener de 2016

20 anys de premis Sant Fèlix al Bisbat de Girona

20 anys de premis Sant Fèlix al Bisbat de Girona
20 anys de premis Sant Fèlix al Bisbat de Girona
El Bisbat de Girona, a través de la Delegació episcopal de Mitjans de Comunicació Social, concedeix cada any els premis Sant Fèlix. La voluntat d’aquesta iniciativa diocesana, que aquest 2016 celebra la seva vintena edició-, és difondre i reconèixer públicament l’aportació de persones entitats o projectes a la societat i prendre consciència de la seva importància.

Enguany s’han concedit a l’arquitecte gironí Narcís Negre i Tibau, que en la seva llarga trajectòria professional ha creat obres com la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, l'església de Sant Pau de Girona, i el nou conjunt dels Claretians, també a la ciutat, entre d’altres edificis. Actualment és responsable editorial de la revista Taüll d’art sacre, publicada per la Conferència Episcopal Tarraconense. Ex aequo, també ha estat premiat Jordi Dalmau i Corominas, articulista, promotor cultural i pessebrista reconegut. Finalment, també s’ha concedit el premi al col·legi Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols, que enguany celebra el seu 150è aniversari d’activitat docent i de servei a la societat.

Aquest migdia ha estat lliurat el premi als dos primers guardonats en un acte que ha tingut lloc a la Casa Carles, seu del Bisbat de Girona. En el cas del Col·legi Cor de Maria de Sant Feliu el lliurament es farà en un acte propi al mateix centre, en el marc d’alguna de les activitats organitzades amb motiu d’aquests 150 anys d’existència. El guardó consisteix en l’atorgament d’una peça de l’escultor Josep Perpiñá i Citoler, pròpia d’aquest premi.

Durant l’entrega del premi que ha tingut lloc avui, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha afirmat que ”el motiu principal d’aquest guardó és l’agraïment públic de l’Església de Girona al testimoni de vida dels premiats”. Per la seva banda, el Delegat de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona, Miquel Calsina, ha dit que “vint anys de premis Sant Fèlix indiquen que és una iniciativa consolidada i ben arrelada, que ajuda a donar més valor i visibilitat a aquell capital social i humà que fan d’una diòcesi un espai de qualitat”.

Fotografies: a la galeria fotogràfica.


PREMIATS 2016

Narcís Negre i Tibau. Arquitecte per l’Escola de Barcelona l’any 1954 i doctor arquitecte. Ha compartit despatx professional amb el també arquitecte Jordi Masgrau Boschomanr, pràcticament fins a la mort d’aquest darrer. Arquitecte municipal de Cassà de la Selva i Calonge. També treballà pel Ministeri de l’Habitatge i posteriorment en els serveis territorial d’Arquitectura i Habitatge de Girona. Professor d’Història de l’Art a la UdG. En el bisbat de Girona, fou cap de servei per al patrimoni arquitectònic. Entre les seves obres cal esmentar l'església de Sant Pau de Girona, la clínica “Salus Infirmorum” de Banyoles, el conjunt d’església i habitatges dels Pares Claretians de Girona. Actualment és el responsable de la revista “Taüll”, dedicada a l’art religiós i que editen les diòcesis amb seu a Catalunya.

Jordi Dalmau i Corominas. Publicista, articulista, pessebrista, promotor cultural són alguns dels trets d’aquest gironí, que més enllà de la seva activitat professional a la banca, ha mantingut vives les seves inquietuds al servei de l’oferta cultural i cívica de Girona i les seves comarques. Fou corresponsal a Girona del setmanari “Destino”, on publicà dotzenes de “Postals”, nom amb el que es titulaven les seves cròniques. Autor de llibres com “Les finestres del món” o “El pessebrisme”. Precisament en aquesta darrera activitat ha difós per mitjà de cursets i realitzacions aquest tradició entranyable. Col·laborador habitual del “Diari de Girona” també és un dels promotors de l’entitat “Amics de la UNESCO”, que porta a terme un seguit d’accions cíviques com ara l’apadrinament d’escultures en l’àmbit urbà o la divulgació i defensa del patrimoni arqueològic industrial.

Escola Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols. L'escola Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols és una entitat que en els seus 150 anys d'història sempre s'ha caracteritzat per treballar sota tota mena d'inclemències en bé de les famílies de la població. El tracte familiar ha estat en tot moment la divisa de l'escola. La innovació didàctica, ja en els anys vint del segle passat, sempre ha sigut una característica essencial. Avui concreta aquesta aportació al servei del nostre país tenint una escola oberta a totes les famílies de l'entorn, capaç de posar en pràctica un ensenyament de qualitat, tenint com a pilars les noves tecnologies i l'aprenentatge dels idiomes, sense perdre mai el carisma fundacional: l'exigència de l'Evangeli de Jesucrist.


HISTORIAL DE GUARDONATS (ES CONCEDEIX EN RECONEIXEMENT A LA TASCA REALITZADA L’ANY ANTERIOR I PER LA TRAJECTÒRIA)
1997: Mn. Gumersind Vilagran i Roqui i Sr. Jordi Planas, de Justícia i Pau.
1998: Comunitat de Filles de la Caritat de Girona (La Sopa) i Pagines de Cooperació i solidaritat (Punt Diari i Presencia).
1999: Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Caldes de Malavella i CAM 40. Ajuda
als aturats majors de 40 anys.
2000: Fundació Oscobe (Obra Social Comunitaria de Bellvitge), a Sant Gregori i
Coordinadora d'ONG’s de les Comarques de Girona.
2001: Voluntaris de Pastoral Sanitària del Servei Religiós de I 'Hospital de Santa Caterina i Cooperativa "La Fageda" de la Garrotxa.
2002: FRATER (Fraternitat Cristiana de Malalts i Minusvàlids) i ACAS (Associació
Comunitària Anti Sida de Girona).
2003: Sr. Alfons Moré i Paretas, in memoriam - Sr. Salvador Sunyer i Aymerich i
Fundació de pares de psicòtics i autistes.
2004: Lliga Catalana d' Ajuda al Malalt de Càncer i Comunitat de Filles de la Caritat de
Sant Vicenç de Paül.
2005: Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i "El Rusc" de Tordera.
2006: Sra. Pilar Pla , Delegada diocesana de Mans Unides i MIF AS.
2007: Economia Solidaria (ECOSOL) de Càritas Diocesana de Girona i Comunitats de Fe i Llum.
2008: Fundació Ramon Noguera i Religioses de Santa Anna del Centra Sanitari de la Salut de Terrades.
2009: Banc deis Aliments de Girona i I 'Espiga Solidaria (ex aequo) i Centre Infantil i
Juvenil Parroquial de Santa Eugènia.
2010: Germanetes del Pobres i Fundació Astrid 21.
2011: Càritas Garrotxa i Amics de l'Alta Garrotxa.
2012: "El Joncs" de Sarrià de Ter i Agrupament Escolta del Pla de l'Estany.
2013: No es va concedir.
2014: "La Casita" Centre Labouré de Salt i Comunitat de Religioses Benedictines de
Sant Daniel.
2015: Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i Comunitat de Carmelites Descalces de Montilivi.
2016: Narcís Negre i Tibau. Jordi Dalmau i Corominas. Escola Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA