bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 16 de febrer de 2016

La misericòrdia, una mirada franciscana

La misericòrdia, una mirada franciscana
La misericòrdia, una mirada franciscana
Eduard Rey, caputxí de la comunitat d’Arenys de Mar, va fer la primera conferència de Quaresma organitzada pels arxiprestats de la Tordera i del Maresme el dilluns 15 de febrer a Calella, amb el títol: “La misericòrdia. Una mirada franciscana”. Hi van assistir una quarantena de persones.

Va estructurar la conferència en quatre apartats: fer misericòrdia, rebre misericòrdia, oferir misericòrdia i sentir misericòrdia. Partint de textos de sant Francesc d’Assís, santa Clara i el papa Francesc, va definir la misericòrdia com “aquell amor que s’adreça cap a qui sembla que no ens pot aportar res o que no s’ho mereix”. Va dir que “qui fa misericòrdia al proïsme experimenta la dolcesa amagada de la misericòrdia de Déu, i qui rep la misericòrdia de Déu es veu empès a fer misericòrdia al proïsme”. I a la part final de la seva intervenció va afirmar que “només el qui ha fet el pas de l’obra de misericòrdia o ha tingut la humilitat d’acceptar la misericòrdia s’obre a sentir-la. I aleshores podem descobrir amb sorpresa que podem tenir misericòrdia fins i tot de Déu”.

Les dues properes conferències de Quaresma es faran el 29 de febrer a Malgrat de Mar (“L’escola del segle XXI i el futur de l’educació de la fe”, a càrrec de Núria Miró) i el 14 de març a Santa Susanna (“Ecologia”, per David Pavon), totes dues a dos quarts de 10 del vespre.
Cerca
Historial
imatge fons bottom