bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 22 d'agost de 2016

Del Camí de Sant Jaume a Taizé, passant per Cracòvia

Del Camí de Sant Jaume a Taizé, passant per Cracòvia
Del Camí de Sant Jaume a Taizé, passant per Cracòvia
Aquest estiu l’activitat impulsada per la Delegació de Joves del bisbat de Girona ha tingut quatre fites importants i molt destacades. Del 10 al 16 de juliol una trentena de joves cristians gironins van recórrer les diverses etapes que conformen els darrers 103 quilòmetres del camí de Sant Jaume. No es va tractar només d’un repte esportiu o lúdic, que també, sinó d’un camí d’aprofundiment en el seguiment de Jesús. A més d’estrènyer llaços d’amistat a través de la convivència i l’intercanvi d’opinions, les estones de silenci, de pregària i de meditació al llarg del camí van ajudar a enfortir la consciència de cristians.

Del 24 al 31 de juliol prop de tres mil joves de les deu diòcesis catalanes, entre els quals els de la diòcesi de Girona, van desplaçar-se a Cracòvia per a participar de la Jornada Mundial de la Joventut, que enguany va tenir un lema adequat per aquest Any Jubilar: Feliços els compassius, perquè seran compadits (Mt 5,7). El papa Francesc va presidir els actes centrals, als quals també va assistir el bisbe de Girona. Tant de bo que hagi servit, com va dir el mateix Sant Pare, perquè els milers de joves de tot el món que hi van participar esdevinguin veritables apòstols de la misericòrdia en fets i en paraules.

Precisament el cinquè aniversari de l’acollida a Girona de 6.500 joves vinguts d’arreu d’Europa per a participar de la JMJ de Madrid l’any 2011, va centrar la Trobada Jubilar de Joves que va tenir lloc a la Catedral de Girona el passat 12 d’agost al vespre. Després de travessar la Porta de la Misericòrdia fins al claustre de la Catedral, tingué lloc la Vetlla de la Mare de Déu, com ja és habitual en aproximar-se la diada de la Mare de Déu d’Agost. (Veure galeria fotogràfica).

Finalment, aquesta darrera setmana, des del 13 al 21 d’agost, nois i noies de la nostra diòcesi han compartit una estada amb la comunitat de Taizé. Allà, s’han trobat amb altres joves d’arreu del món per viure una experiència de fraternitat i d’iniciació a la pregària per prendre consciència que el camí de la fe no es fa sol sinó en comunió global.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA