bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 14 de novembre de 2016

Missa de cloenda de l’Any Jubilar de la Misericòrdia a la Catedral

Missa de cloenda de l’Any Jubilar de la Misericòrdia a la Catedral
Missa de cloenda de l’Any Jubilar de la Misericòrdia a la Catedral
“El temps ens demana cloure l’Any Jubilar com a temps especial, però de cap manera cal cloure el que hem viscut aquest any d’una manera molt intensa: la immensa misericòrdia i bondat rebudes de Déu i l’esforç en practicar les obres de misericòrdia”, va recordar el bisbe Francesc en la seva homilia en la Missa de cloenda d’aquest Any Jubilar, que presidí el capvespre d’ahir diumenge a la catedral de Girona. Van concelebrar una trentena de preveres assistits per cinc diaques. La part central de la seu era ocupada pels fidels molts dels quals procedien de la dotzena d'esglésies jubilars on s'ha pogut guanyar la indulgència jubilar. També hi era present una delegació municipal i de l’orde del Sant Sepulcre. La part musical va anar a càrrec de la Capella de Música de la seu.

El bisbe de Girona va compartir la seva reflexió referint-se al gest formal de tancament de les Portes de la Misericòrdia, però no pas en el seu significat ja que han de continuar sempre obertes, tant pel que fa a les de l’Església que és a Girona com les de cadascú. També va donar gràcies per la feina feta arreu de la nostra diòcesi i especialment en les parròquies, santuaris i el monestir on es podia guanyar el Jubileu i especialment gràcies al papa Francesc per aquesta iniciativa que culminarà diumenge vinent, festa de Crist Rei.

Abans de cloure la celebració, un representant de cadascuna de les esglésies i santuaris jubilars -la Catedral, les basíliques de Sant Feliu de Girona i de Santa Maria de Castelló d’Empúries, la parròquia de Santa Coloma de Farners, els santuaris de la Misericòrdia de Canet de Mar, de Santa Maria del Collell, de la Mare de Déu del Tura d’Olot, de la Mara de la Salut de Terrades, de la Font Santa de Jafre, de Santa Maria del Vilar de Blanes, de la Mare de Déu del Mont i de la Mare de Déu dels Àngels i del monestir de Santa Maria de Solius, va presentar un resum de les activitats que en el respectius llocs s’han portat a terme en el decurs de l’Any Jubilar.

(Veure galeria fotogràfica)
Cerca
Historial
imatge fons bottom