bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 10 de març de 2017

Beatificació de set missioners del Sagrat Cor el proper 6 de maig a Girona

Beatificació de set missioners del Sagrat Cor el proper 6 de maig a Girona
Beatificació de set missioners del Sagrat Cor el proper 6 de maig a Girona
El bisbe de Girona Mons. Francesc Pardo i el Superior Provincial dels Missioners del Sagrat Cor, Francisco Blanco, han anunciat aquest matí en una roda de premsa que ha tingut lloc al claustre de la Catedral de Girona, la beatificació de set religiosos d’aquesta congregació. La cerimònia de beatificació tindrà lloc dissabte 6 de maig de 2017 a la mateixa Catedral i serà presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.
El papa Francesc va autoritzar el passat 8 de juliol de 2016 que es promulgués el Decret que reconeixia el martiri dels set religiosos, assassinats a Serinyà (Girona) el 29 de setembre de 1936. Els set màrtirs –que tenien entre 20 i 28 anys- van viure la seva vocació a la vida consagrada treballant al servei de la formació al Seminari Menor i al Noviciat que els Missioners del Sagrat Cor tenien a Canet de Mar, diòcesi de Girona.
El bisbe de Girona ha destacat que «una beatificació no és una reivindicació» i ha assegurat que «els set missioners que seran beatificats són un testimoni de vida donada fins les darreres conseqüències». Per altra banda, ha volgut agrair la tasca de la congregació dels Missioners del Sagrat Cor, que actualment concentren la seva presència a Barcelona, on gestionen un centre educatiu. Precisament les restes dels set religiosos –quatre preveres i tres germans- es dipositaran a la Capella dels Màrtirs que la congregació ha restaurat en honor seu al Santuari Nostra Senyora del Sagrat Cor a Barcelona, que s’obrirà al públic el 7 de maig després d’una missa.
Cerca
Historial
imatge fons bottom