bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 16 de maig de 2017

Càritas Diocesana de Girona ha atès 22.283 persones durant l’any 2016

Càritas Diocesana de Girona ha atès 22.283 persones durant l’any 2016
Càritas Diocesana de Girona ha atès 22.283 persones durant l’any 2016
Càritas Diocesana de Girona ha presentat aquest migdia la memòria corresponent a l’acció social desenvolupada per l’entitat durant el 2016. L’entitat ha atès un total de 22.283 persones durant el 2016 i 54.943 persones s’han vist beneficiades de l’acció social de l’entitat, una xifra que es manté estable respecte el 2015, amb una mínima tendència a la baixa. La directora de l’entitat, Dolors Puigdevall, ha alertat de la “cronificació de la pobresa”, expressada en el 66% de persones que ja havien estat ateses a l’entitat amb anterioritat. Pel que fa el perfil de les persones ateses, el 57% són famílies amb fills a càrrec. D’aquestes, un 27% són famílies monoparentals i el 13% són menors d’edat. Puigdevall ha volgut remarcar que “la pobresa té cognom”, en la mesura que afecta a tot el nucli familiar, i molt especialment els fills.

El document també destaca que 447 persones, d’un total de 1.190 ateses pels programes laborals de l’entitat, han trobat feina durant l’acompanyament. El 80% de les insercions són en el sector serveis, el 10% en indústria i el 10% en agricultura i construcció. El 60% de les insercions corresponen a dones i el 40% a homes.

Dolors Puigdevall ha volgut insisitir en la feina i l’educació com a “motors de canvi” i assegurat que “acompanyar les persones per trobar feina ha estat la nostra prioritat”. El 71% de les persones ateses per l’entitat es troba en situació d’atur. Puigdevall també ha volgut remarcar que els programes i projectes dedicats a l’educació i a la formació han permès atendre 984 infants i joves, i que un 68,5% d’aquests millora els resultats acadèmics. Fins a 2.918 persones han rebut alguna formació o han participat de tallers d’empoderament per aconseguir fer front a les situacions de vulnerabilitat.

Per la seva banda, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha subratllat que «darrera aquestes dades hi ha moltes persones» i ha assegurat que «hem continuat exercint la missió que se’ns han confiat per a atendre, formar i donar oportunitats a les persones en situació de vulnerabilitat».

L’entitat desenvolupa 15 programes d’acció social a través de 45 projectes i 314 serveis repartits en les localitats en les que treballen les 50 Càritas locals que actuen a la diòcesi de Girona. El voluntariat segueix augmentant a l’entitat, i aquest any són 2.613 persones voluntàries (71% de dones i 29% d’homes), 115 més que l’any anterior.

Finalment, Dolors Puigdevall ha assenyalat com a reptes de futur la inserció laboral, la defensa del treball digne, avançar en les accions comunitàries, fer front a la cronicitat de la pobresa i a la desigualtat, i potenciar el lloguer social.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR