bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 19 de juny de 2017

El bisbe de Girona afirma que participar a la missa i rebre la comunió “és un acte de supervivència”

 El bisbe de Girona afirma que participar a la missa i rebre la comunió “és un acte de supervivència”
El bisbe de Girona afirma que participar a la missa i rebre la comunió “és un acte de supervivència”
Durant l’homilia de la festa del Corpus celebrada ahir diumenge a la catedral, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va definir el combregar com una “qüestió de supervivència” per “si volem viure anticipadament la salvació que Déu ens ofereix” i per “afrontar les dificultats amb esperança”. També afirmà que “per ser cristià, segons Jesús, cal l’Eucaristia” i exhortà a recuperar el veritable sentit del diumenge combregant ja que d’aquesta manera la comunió “ens estimula conèixer Jesús en els altres, i especialment en els més necessitats, de diners, de cultura, de salut, d’amor i amistat”.
La festa del Corpus ahir a la catedral va recuperar l’ancestral tradició de compartir-la amb la imatgeria popular. Al final de la missa, l’àguila va dur a terme el seu tradicional ball, i acompanyada dels capgrossos i gegants va seguir la tradicional processó que, sortint des de les escales de la catedral, va arribar a la basílica de Sant Feliu. Allà, el bisbe va dur a terme una darrera pregària davant el Santíssim.
El fet de recuperar enguany la imatgeria popular es deu a la commemoració dels 600 anys de la decisió de construir la nau única d’estil gòtic de la catedral i als vint anys de la colla Fal·lera Gironina, que porta la comparsa tradicional de la ciutat.
La festa del Corpus a Girona és de les més antigues de Catalunya i de l’Estat. Ja se’n té coneixement el 1315. Pel que fa a la processó, les primeres notícies documentades són del 1320. Antigament era una festa civicoreligiosa on hi participaven elements del teatre i del folklore: gegants i figures del bestiari popular com l’àliga, el drac, la mula i el lleó, juntament amb joglars, bandes de música i personatges vestits d’evangelistes, de reis o d’àngels.

Veure Galeria Fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA